Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πωγώνι, πίτα, δήμαρχος, μητροπολίτης Ανδρέας…

Εικόνα του άρθρου Πωγώνι, πίτα, δήμαρχος, μητροπολίτης Ανδρέας…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/01/2023, 21:02
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με τον πιο παραδοσιακό τρόπο (και με την πιο παραδοσιακή «οικογενειακή» φωτογραφία) έκοψε την πρωτοχρονιάτικη του πίτα ο Δήμος Πωγωνίου.

Η κοπή της πίτας έγινε στο Δελβινάκι, στην ιστορική έδρα του Δήμου, μετά τη θεία λειτουργία και με την παρουσία του μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσας Ανδρέα. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, «πρόκειται για μία μεγάλη γιορτή που αποτελεί πλέον θεσμό και την οποία τιμά κάθε χρόνο με την παρουσία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας»

«Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Δημαρχείο Δελβινακίου σε μία εκδήλωση που θύμισε στιγμές από το παρελθόν καθώς τα δύο τελευταία χρόνια η πανδημία του κορονοϊού δεν επέτρεπε τις συναθροίσεις» σημειώνεται. Ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης ανέφερε ότι για τον Δήμο «το 2023 θα είναι έτος δημιουργικών αλλαγών στο κέντρο των οποίων θα βρίσκονται οι δημότες». Ακολούθησαν χαιρετισμοί και μουσική από την κομπανία του Βασίλη Δάκα και του Σπύρου Γκουγιάνου. Το φλουρί κέρδισε ο δημότης Θωμάς Χήτος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back