Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πτυχία, γνώση γερμανικής και κέντρο τεχνολογίας

Εικόνα του άρθρου Πτυχία, γνώση γερμανικής και κέντρο τεχνολογίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/11/2021, 18:42
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στα Γιάννενα βρέθηκε η  γενική πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Σίβυλλα Μπέντικ και ο  πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Κωνσταντίνος Μαραγκός.

Επισκέφθηκαν τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη, καθώς και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, όπου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο, Δημήτρη Δημητρίου. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, τα δύο θέματα ενδιαφέροντος ήταν το προς κατασκευή Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Επίσης, ο κ. Καχριμάνης ανέφερε ότι ζήτησαν… «μελέτη για το μορφωτικό επίπεδο των κατοίκων της Ηπείρου και τη γνώση τους στη γερμανική γλώσσα».

Σημειωτέον ότι τα στοιχεία για το μορφωτικό επίπεδο παρέχονται επίσημα, από την ΕΛΣΤΑΤ, ενώ για τη γνώση της γερμανικής, μάλλον θα χρειαστεί κάποιου είδους δημοσκοπική έρευνα…

Πέρα από τα κάπως ιδιαίτερα αιτήματα, οι επισκέπτες εκδήλωσαν ενδιαφέρον και για το αεροδρόμιο, πάντα σύμφωνα με τον κ. Καχριμάνη. Σχετικά με το Κέντρο, ο περιφερειάρχης είπε ότι «έχοντας πάρει  την αρχική έγκριση για το Ταμείο Ανάκαμψης,  έχουμε στείλει ότι στοιχεία μας ζητήθηκαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης, τις  αρχιτεκτονικές κατόψεις και τα φωτορεαλιστικά σχέδια. Στη συνέχεια θα πάρουμε την έγκριση δόμησης από την Πολεοδομία Ιωαννίνων και προχωράμε». Εξέφρασε δε ότι «θα είναι μια επανάσταση στην περιοχή, στο θέμα της απασχόλησης ανθρώπων με υψηλά προσόντα».

Βέβαια, τέτοιου είδους κέντρα δεν γίνονται αποκλειστικά με πεδίο αναφοράς την αγορά εργασίας, αλλά και με το καθαυτό περιεχόμενο και σκοπό τους. Αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία…

Σχετικά με το αεροδρόμιο, ο κ. Καχριμάνης είπε ότι θα ζητήσει να μην συμπεριληφθεί στα 22 υπό ιδιωτικοποίηση αεροδρόμια της χώρας, μιας και έχει πρόσφατα ανακαινισθεί.

 Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, 4 γερμανικές εταιρίες έχουν εκδηλώσει ήδη ενδιαφέρον για το Κέντρο. Η πιο πρόσφατη, η T-Mobile, ήδη εγκαθίσταται σε κτίριο των Ιωαννίνων.

Στο Επιμελητήριο ο κ. Δημητρίου παρουσίασε τις εταιρίες της περιοχής και τα χαρακτηριστικά της τοπικής οικονομίας. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου του Επιμελητηρίου, «διεξοδική συζήτηση έγινε για τις εταιρίες που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στα Ιωάννινα, για τις ΑΠΕ, για την διαχείριση των απορριμμάτων, ανακύκλωση, καύση, το βιοαέριο καθώς  και για την πρακτική εξάσκηση εργαζομένων της περιοχής σε επιχειρήσεις της Γερμανίας».

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων θα ενημερωθεί για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις  του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, για να αποφασίσει αν και πού θα συμμετέχει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back