ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πτώση στις τιμές πετρελαίου

Εικόνα του άρθρου Πτώση στις τιμές πετρελαίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/06/2024, 10:41
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι τιμές του πετρελαίου κυμάνθηκαν κοντά σε χαμηλά τεσσάρων μηνών στην Ασία την Τετάρτη, καθώς οι αγορές «χώνεψαν» την απόφαση του ΟΠΕΚ+ να αυξήσει την προσφορά αργότερα φέτος και μετά την αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού και διυλισμένων προϊόντων.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent σημείωναν άνοδο 1 σεντ στα 77,53 δολάρια το βαρέλι έως τις 0638 GMT, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου West Texas Intermediate των ΗΠΑ σημείωναν πτώση 2 σεντ στα 73,23 δολάρια το βαρέλι.

Και τα δύο συμβόλαια υποχώρησαν σχεδόν ένα δολάριο την Τρίτη στα χαμηλότερα επίπεδα διακανονισμού τους από τις αρχές Φεβρουαρίου και είχαν υποχωρήσει περίπου 3 δολάρια το βαρέλι τη Δευτέρα.

Η διολίσθηση ακολούθησε την είδηση από τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) και τους συμμάχους του ότι σχεδιάζουν να αυξήσουν την προσφορά από τον Οκτώβριο, παρά τις πρόσφατες ενδείξεις εξασθένησης της αύξησης της ζήτησης.

Ωστόσο, ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ Μπιν Σαλμάν αλ Σαούντ, δήλωσε ότι ο ΟΠΕΚ+ θα σταματήσει την άρση των περικοπών ή θα τις αντιστρέψει εάν η ζήτηση δεν είναι αρκετά ισχυρή για να απορροφήσει την παραγωγή.

Στις ΗΠΑ, τα αποθέματα αργού πετρελαίου, βενζίνης και αποσταγμάτων αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται στοιχεία του American Petroleum Institute.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3