ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ψηφιακός μετασχηματισμός»: Η ανάπτυξη έρχεται πολύ αργά…

Εικόνα του άρθρου «Ψηφιακός μετασχηματισμός»: Η ανάπτυξη έρχεται πολύ αργά…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/06/2024, 17:56
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπορεί η κυβέρνηση να ισχυρίζεται διαρκώς πως οι αναπτυξιακοί ρυθμοί είναι ραγδαίοι και το προγραμματικό χρήμα «ρέει», ωστόσο η πραγματικότητα παρουσιάζει σοβαρές αντενδείξεις.

Η δράση «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» που εντάσσεται στο πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027», έχει αξιολογήσει και εγκρίνει τις προτάσεις που δέχθηκε από μικρομεσαίες επιχειρήσεις, από τον περασμένο Δεκέμβριο, εδώ και έξι μήνες δηλαδή.

Υποτίθεται ότι έχει περίοδο ολοκλήρωσης εννέα μηνών. Θα πρέπει δηλαδή οι εταιρίες που μπήκαν στο πρόγραμμα, να ολοκληρώσουν το πλάνο τους (σχέδιο, πληρωμές, υλικά κ.λπ. κ.λπ.) μέσα σε εννιά μήνες.

Το πρόγραμμα ωστόσο είναι ακόμα ανενεργό.

Έξι μήνες μετά, δεν έχει ακόμα λειτουργήσει ακόμα η ψηφιακή πλατφόρμα μέσω της οποίας θα γίνουν όλες οι λειτουργίες του προγράμματος, από τυχόν αναθεωρήσεις, μέχρι πιστοποιήσεις, αναρτήσεις και εγκρίσεις πληρωμών κ.λπ.

Ακόμα πιο (αρνητικά) εντυπωσιακή, είναι η απάντηση που δίνει η τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης του Υπουργείου Οικονομικών που είναι αρμόδιο για το πρόγραμμα: «Το γνωρίζουμε, θα λειτουργήσει προσεχώς η πλατφόρμα», απαντούν οι υπάλληλοι, χωρίς να δίνουν κάποιο χρονοδιάγραμμα, γιατί προφανώς δεν υπάρχει.

Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 70.200.000 ευρώ για τις λιγότερο ανεπτυγμένες Περιφέρειες, μεταξύ των οποίων και η Ήπειρος.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back