Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ευθύνες και στην περιφερειακή αρχή για τον πρωτογενή τομέα

Εικόνα του άρθρου Ευθύνες και στην περιφερειακή αρχή για τον πρωτογενή τομέα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/01/2022, 16:35
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αίτηση για συζήτηση των προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου κατέθεσε η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η παράταξη αναφέρεται στα απογοητευτικά αποτελέσματα του προγράμματος νέων αγροτών για την Περιφέρεια Ηπείρου, στα προβλήματα των εσπεριδοπαραγωγών, των ελαιοπαραγωγών αλλά και των παραγωγών ακτινιδίων εξαιτίας της ακαρπίας στην Ήπειρο, στα προβλήματα που δημιούργησε η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων όπως για παράδειγμα στην πεδιάδα του Ράγιου, στα αδιέξοδα που βιώνουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι εξαιτίας της αύξησης της τιμής του ρεύματος και των καυσίμων, στα προβλήματα από την ανάρτηση των δασικών χαρτών, στις αλλαγές χρήσεων γης λόγω έργων ΑΠΕ και πάει λέγοντας.

Μέρος των ευθυνών, η παράταξη το αποδίδει και στην περιφερειακή αρχή, την οποία καλεί να αναλάβει με τη σειρά της τις ευθύνες για θέματα όπως είναι: η επιλογή των τομέων προτεραιότητας του προγράμματος Νέων Αγροτών, η υποστελέχωση των υπηρεσιών Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής αλλά και «οι αυταπάτες που πρόβαλε για τη δημιουργία της διεπαγγελματικής της φέτας η οποία θα επέβαλλε με τους ελέγχους και την πιστοποίηση, την αύξηση των τιμών του γάλακτος».

Όσον αφορά το τελευταίο, για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» η προσπάθεια της περιφερειακής αρχής επικεντρώνεται στην αύξηση των κερδών των βιομηχανιών του κλάδου γάλακτος και τροφίμων. «Οι αγρότες μας εγκαταλείπουν σωρηδόν τον πρωτογενή τομέα και οι βιομηχανίες γιγαντώνονται» τονίζεται.

Η παράταξη κατέθεσε και ανάλογο ψήφισμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3