ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πρώτη ώρα, κωπηλασία

Εικόνα του άρθρου Πρώτη ώρα, κωπηλασία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/10/2017, 00:24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων των Ιωαννίνων ξενάγησαν σήμερα οι άνθρωποι του ΝΟΙ στις εγκαταστάσεις και στο άθλημα της κωπηλασίας, στο πλαίσιο της «Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού». Τα παιδιά υποδέχθηκαν οι ολυμπιονίκες Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Τσίλης και τα ξενάγησαν στα λεμβαρχεία, στο κλειστό γυμναστήριο, στο γραφείο με τα κύπελλα του Ν.Ο.Ι., ενώ αθλητές έκαναν επίδειξη στα παιδιά με βάρκες μέσα στη λίμνη. Σε δηλώσεις της η προπονήτρια του Ομίλου Αγγελική Γκρέμου τόνισε μεταξύ άλλων: «Όταν τα παιδιά αθλούνται και διαβάζουν ταυτόχρονα γίνονται πιο ενεργοί πολίτες». Ο Γιώργος Τζιάλλας κάλεσε τα παιδιά «να γνωρίσουν την Κωπηλασία, να ασχοληθούν μαζί της, να την αγκαλιάσουν, να την αγαπήσουν και, γιατί όχι, να καταφέρουν κάποια στιγμή να φτάσουν και να διακριθούν σε διεθνείς διοργανώσεις» και ο Γιάννης Τσίλης είπε μεταξύ άλλων: «Στις μέρες μας τα μοναδικά αθλήματα που γνωρίζει το ευρύ κοινό είναι το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και λίγο το βόλεϊ. Τα υπόλοιπα είναι λιγότερο δημοφιλή στη χώρα μας, σε αντίθεση με το εξωτερικό όπου ωθούν όλα τα παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό και υπάρχει μία σφαιρική και ολοκληρωμένη άποψη για τα αθλήματα».

Τέλος, η γυμνάστρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων Χρυσάνθη Τσακανίκα είπε πως «μέσα από αυτή τη δράση θέλουμε τα παιδιά να γνωρίσουν το χώρο, να τους δώσουμε τα ερεθίσματα, με σκοπό στο μέλλον κάποια απ’ αυτά να ασχοληθούν με το άθλημα της Κωπηλασίας ή και με άλλα αθλήματα».

Στον πύργο της κωπηλασίας βρέθηκε και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, αμέσως μετά την τελετή παραλαβής του γειτονικού γηπέδου της Λιμνοπούλας. Ο κ. Βασιλειάδης είχε ήδη αναφερθεί στο σχέδιο «Παμβώτιδα-διεθνές κέντρο κωπηλασίας» και μαζί με το δήμαρχο Θωμά Μπέγκα και τη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ, καθώς και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Στέφο, Μερόπη Τζούφη και Χρήστο Μαντά, επιθεώρησε τον πύργο, βλέποντας από κοντά τις ανάγκες που υπάρχουν για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Νέων που θα διεξαχθεί στην Παμβώτιδα το 2019.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3