Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το ProxiTour στη Δωδώνη

Εικόνα του άρθρου Το ProxiTour στη Δωδώνη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/03/2022, 18:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Δήμος Δωδώνης σε συνεργασία με την Terracom, τη γιαννιώτικη εταιρία πληροφορικής, προσφέρει στους επικέπτες-τριες το ProxiTour, το πρόγραμμα πλοήγησης-ξενάγησης, που διαθέτει πολλές και διάφορες εφαρμογές και δυνατότητες.

Μια από τις βασικές, είναι η δυνατότητα επιλογής «διαδρομής» με αξιοθέατα, μνημεία κ.λπ., στον Δήμο Δωδώνης εν τω προκειμένω, ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντα των χρηστών.

Το ProxiTour είναι βασισμένο στην «αρχιτεκτονική» του Internet of Things (IoT) και λειτουργεί με βάση τη θέση των χρηστών και την αλληλεπίδραση των κινητών συσκευών με πομπούς που εκπέμπουν την πληροφορία και το ψηφιακό υλικό. Απαραίτητη είναι φυσικά η εφαρμογή που διατίθεται για Android και iOS.

«Απώτερος στόχος είναι να αυξηθεί η τουριστική κίνηση και η σύνδεση των επισκέψιμων χώρων ιδίως με τις νέες γενιές που βλέπουν το παρόν και το μέλλον πιο ψηφιακά» αναφέρει ο Δήμος Δωδώνης στη σχετική ανακοίνωση.

Η ιδέα για την εφαρμογή γεννήθηκε στις συναντήσεις των εταίρων, στο πλαίσιο του δικτύου IoTXchange Network του προγράμματος URBACT III, μέλος του οποίου είναι ο Δήμος Δωδώνης και υλοποιήθηκε με τη χρηματοδότηση του προγράμματος. Το εγχείρημα είναι ένα πρώτο βήμα προς το μέλλον, για τη νέα προσέγγιση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Η ιδέα γεννήθηκε μέσα από τις συναντήσεις των εταίρων καθώς και της τοπικής ομάδας δράσης (ULG), στο πλαίσιο του δικτύου IoTXchange του προγράμματος URBACT III, μέλος του οποίου είναι ο Δήμος Δωδώνης. Στο συγκεκριμένο δίκτυο συμμετέχουν οι Δήμοι Δωδώνης, Fundao (Πορτογαλία), Razlog (Βουλγαρία), Nevers Agglomeration (Γαλλία), Jelgava (Λιθουανία), Ange (Σουηδία), Kezmarok (Σλοβακία) και το πανεπιστήμιο Abo Akademi από την Φιλανδία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back