Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Προσχεδιασμένη η δολοφονία του πρέσβη

Εικόνα του άρθρου Προσχεδιασμένη η δολοφονία του πρέσβη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/12/2016, 11:22
ΕΛΛΑΔΑ

Σύζυγος και εραστής προσχεδίασαν τη δολοφονία του πρεσβευτή της Ελλάδας στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη. Την ανακοίνωση έκανε ο επικεφαλής των ερευνών αστυνομικός επιθεωρητής Εβαρίστου Πόντσι, κάνοντας μάλιστα λόγο για τραγική και άνανδρη δολοφονία.

Η 40χρονη Φρανσουάζ Αμοιρίδη και ο 29χρονος εραστής της, Σέρζιου Μορέιρα, αστυνομικός των ειδικών δυνάμεων, έχουν συλληφθεί. Όπως έχουν συλληφθεί ένας ξάδελφος του αστυνομικού, ο οποίος φέρεται να έπαιξε ρόλο «τσιλιαδόρου» και βοήθησε να απομακρυνθεί το πτώμα με την υπόσχεση ότι θα λάμβανε 25 χιλιάδες δολάρια.

Ο Μορέιρα ομολόγησε ότι δολοφόνησε τον πρεσβευτή αργά το βράδυ της Δευτέρας στο σπίτι που ανήκε στην οικογένεια Αμοιρίδη, στο Νόβα Ιγουάσου, στο βόρειο Ρίο.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό επιθεωρητή η ακριβής αιτία του θανάτου του πρεσβευτή δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί διότι ο δράστης έβαλε φωτιά στη σορό του σε μια προσπάθεια να συγκαλύψει το έγκλημα.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Μισέλ Τέμερ σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σημειώνει ότι η δολοφονία του πρεσβευτή προκάλεσε βαθιά θλίψη και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του διπλωμάτη, τους φίλους του και τον λαό της Ελλάδας.

Τη βαθύτατη οδύνη για τον τραγικό θάνατο του Έλληνα πρεσβευτή στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη εκφράζει το ΥΠΕΞ μετά την ανακοίνωση των βραζιλιάνικων αρχών για την επίσημη ταυτοποίηση της σορού του, που εντοπίστηκε απανθρακωμένη στην περιοχή Νόβα Ιγκουασού του Ρίο ντε Ζανέιρο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back