ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Προσπάθησα να είμαι χρήσιμη…»

Εικόνα του άρθρου «Προσπάθησα να είμαι χρήσιμη…»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/05/2022, 20:03
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την ομότιμη καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής της Ιατρικής Σχολής, τέως πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής και τέως αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τη Νίκη Γύρα-Αγνάντη, με καταγωγή από τη Ζίτσα, τίμησε ο Δήμος Ζίτσας σε εκδήλωση που έγινε χτες στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου.

 «Η κα Γύρα-Αγνάντη στη διάρκεια της διαπρεπούς της καριέρας έχει αναγνωριστεί και τιμηθεί τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό για το επιστημονικό της έργο, την ακαδημαϊκή της δράση καθώς και την κοινωνική της προσφορά, θεωρούμε όμως ότι η τιμή στον γενέθλιο τόπο έχει άλλο ειδικό βάρος. Την υποδεχόμαστε με αισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης. Χαράς γιατί είναι μαζί μας και ευγνωμοσύνης γιατί μας δίνει τη δυνατότητα τη σημερινή εποχή που τείνουν να ισοπεδωθούν οι ηθικές αξίες, εμείς μέσα από εκείνη να προβάλουμε μια προσωπικότητα που μπορεί να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα για τους νεότερους» ανέφερε ο δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Με ξάφνιασε ευχάριστα και με γύρισε πίσω στα παιδικά μου χρόνια αυτή η εκδήλωση» τόνισε η κα Γύρα-Αγνάντη ανεβαίνοντας στο βήμα και ευχαρίστησε τον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την πρωτοβουλία τους να την τιμήσουν για την προσφορά της στην ιατρική επιστήμη. «Προσπάθησα να είμαι χρήσιμη, να βοηθήσω το συνάνθρωπο, άλλωστε με αυτές τις αρχές μεγάλωσα και αυτά τα μαθήματα ζωής πήρα από τον πατέρα μου», ανέφερε συγκινημένη.

Τους σημαντικότερους σταθμούς της σταδιοδρομίας της παρουσίασε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων και ανιψιός της κας Γύρα-Αγνάντη, Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο οποίος συντόνιζε και την εκδήλωση.

Για τη γιατρό και πανεπιστημιακό, μίλησαν η  καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άννα Γούσια και η γενική γιατρός Μαρίνα Γύρα, ανιψιά της τιμώμενης.

Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό η βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Μαρία Κεφάλα και ο αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης, ενώ χαιρετισμούς απέστειλαν ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ. Αμυράς, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης και ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Στ. Καλογιάννης.  

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικής πλακέτας στην κα Γύρα-Αγνάντη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3