Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Προσλήψεις κι όχι εμβαλωματικές λύσεις»

Εικόνα του άρθρου «Προσλήψεις κι όχι εμβαλωματικές λύσεις»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/10/2022, 15:43
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

To ζήτημα των μετακινήσεων γιατρών με «εντέλλεσθε» από νοσοκομεία των Ιωαννίνων, σε άλλα περιφερειακά νοσοκομεία φέρνουν στη Βουλή με ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μερόπη Τζούφη, Αλέξανδρος-Χρήστος Αυλωνίτης, Όλγα Γεροβασίλη, Μάριος Κάτσης, Κώστας Μπάρκας και Ανδρέας Ξανθός.

Στην ερώτησή τους τονίζουν ότι οι μετακινήσεις προσωπικού από τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων (Πανεπιστημιακό και Χατζηκώστα) σε άλλα υγειονομικές μονάδες της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας γίνονται ώστε να καλυφθούν πρόχειρα τα κενά που προκύπτουν λόγω της υποστελέχωσης που έχει επιβάλλει το υπουργείο Υγείας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ενδεικτικά αναφέρονται στο παράδειγμα του Νοσοκομείου Κέρκυρας. «Η κυβέρνηση, αντί να προχωρήσει σε προσλήψεις, κατέφυγε στην τακτική του ‘εντέλλεσθε’, μετακινώντας ιατρούς από το ‘Χατζηκώστα’ και το Πανεπιστημιακό των Ιωαννίνων στο «Αγία Ειρήνη» της Κέρκυρας. Αντίστοιχες μετακινήσεις γίνονται και προς το νοσοκομείο Φιλιατών» τονίζουν.

Προσθέτουν δε ότι την ίδια ώρα το τακτικό καρδιολογικό ιατρείο του «Χατζηκώστα» δεν πραγματοποιείται λόγω έλλειψης ιατρών, ενώ υπογραμμίζουν πως τα προβλήματα υποστελέχωσης στα νοσοκομεία Πρέβεζας και Λευκάδας έχουν παγιώσει μια ιδιότυπη συνλειτουργία στη λογική του «εντέλλεσθε».

Στο πλαίσιο αυτό οι βουλευτές ζητούν από το υπουργείο να προχωρήσει σε μόνιμους διορισμούς ώστε να μη χρειάζονται διαρκώς μετακινήσεις ιατρών από τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων προς άλλες μονάδες υγείας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back