ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Προσλήψεις και όχι ιδιωτικοποίηση

Εικόνα του άρθρου Προσλήψεις και όχι ιδιωτικοποίηση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/10/2019, 16:36
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη θέση της κατά της ιδιωτικοποίησης σημαντικών υπηρεσιών του Δήμου εξέφρασε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία η οποία συναντήθηκε με το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για το «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο στη Βουλή.

« Η παράδοση σε ιδιώτες-εργολάβους υπηρεσιών των Δήμων όπως η καθαριότητα, το πράσινο, ο ηλεκτροφωτισμός κ.λπ., αποτελεί ευθεία βολή στον κοινωνικό χαρακτήρα της τοπικής αυτοδιοίκησης, διαταράσσει την εργασιακή ασφάλεια των εργαζομένων και δεν διασφαλίζει καλύτερες ούτε φθηνότερες υπηρεσίες προς τους πολίτες» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επαναλαμβάνει την ανάγκη περί πρόσληψης μόνιμων υπαλλήλων στους Δήμους, όπου υπάρχει υποστελέχωση. Ενδεικτικά, για τον Δήμο Ιωαννιτών αναφέρει ότι από το 2011 συνταξιοδοτήθηκαν πάνω από 200 εργαζόμενοι, χωρίς να έχουν αντικατασταθεί. Υπενθυμίζει βέβαια την περίφημη προκήρυξη 3Κ για τους 8.500 περίπου μόνιμους υπαλλήλους σε Δήμους της χώρας που έγινε επί ημερών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back