ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Προσφυγικό: Ο νέος ρόλος της αυτοδιοίκησης

Εικόνα του άρθρου Προσφυγικό: Ο νέος ρόλος της αυτοδιοίκησης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/04/2019, 21:03
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τους δημάρχους Ιωαννίνων και Ζίτσας, Θωμά Μπέγκα και Μιχάλη Πλιάκο, επισκέφθηκε σήμερα ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Κλάπας. Στα διοικητικά όρια και των Δήμων υπάρχουν δομές για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Ο κ. Κλάπας ενημέρωσε τους δημάρχους για τα προγράμματα «Ήλιος» και «Εστία» που αφορούν την ένταξη των προσφύγων στην κοινωνία, αλλά και για τον κομβικό ρόλο που έχει η τοπική αυτοδιοίκηση στην όλη διαδικασία

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, ο κ. Μπέγκας και ο κ. Κλάπας συζήτησαν και για το ζήτημα διαχείρισης του προσωπικού κοινωφελούς εργασίας που απασχολείται στις δομές φιλοξενίας των προσφύγων. «Ο Δήμος μας αποδείχτηκε στην πράξη ένας καλός συνεργάτης στην αντιμετώπιση του προσφυγικού και δηλώσαμε έτοιμοι να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας στον νέο σχεδιασμό που κάνει το υπουργείο», δήλωσε ο κ. Μπέγκας. Ο κ. Κλάπας έκανε λόγο για «συναντίληψη όσον αφορά τον ρόλο της αυτοδιοίκησης στο προσφυγικό».

Στον Δήμο  Ζίτσας, ο κ. Πλιάκος αναφέρθηκε στη δομή στην πρώην παιδόπολη «Αγία Ελένη» λέγοντας: «Διαχειριστήκαμε τα θέματα χωρίς ακρότητες αλλά με συνετή και συνεπή στάση η οποία μας δικαιώνει γιατί καταφέραμε με τη συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων να λειτουργεί μία δομή στέγασης προσφύγων-μεταναστών πρότυπο για ολόκληρη τη χώρα». Επίσης, επανέφερε στον γενικό γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής το αίτημα που έχει καταθέσει και εγγράφως προς την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για την κατασκευή-συντήρηση των πεζοδρομίων και του φωτισμού επί της Εθνικής Οδού από και προς την Τοπική Κοινότητα του Αγίου Ιωάννη ώστε να είναι ασφαλής η διέλευση των πεζών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back