Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Προσφυγικό: Καλύτερη ενημέρωση ζητούν οι Δήμοι

Εικόνα του άρθρου Προσφυγικό: Καλύτερη ενημέρωση ζητούν οι Δήμοι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/11/2019, 16:17
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Tην ανάγκη να υπάρχει πληρέστερη ενημέρωση των Δήμων και των τοπικών κοινωνιών τόσο για νέες μετακινήσεις προσφύγων όσο και για άλλες πρωτοβουλίες που μπορεί να δρομολογηθούν επεσήμαναν οι συμμετέχοντες σε σύσκεψη για το προσφυγικό και την κατάσταση στην Ήπειρο που έγινε σήμερα στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι δήμαρχοι Ιωαννίνων, Πωγωνίου, Κόνιτσας και Ζηρού, των περιοχών δηλαδή όπου υπάρχουν δομές φιλοξενίας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Γιάννης Αϊβατίδης, η αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, της Ύπατης Αρμοστείας, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και των ΜΚΟ.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενδελεχής ενημέρωση για την κατάσταση στην Ήπειρο, όπου σήμερα φιλοξενούνται 3.500 πρόσφυγες και μετανάστες, σε οργανωμένα κέντρα, σε ξενοδοχειακές μονάδες και σε μισθωμένα διαμερίσματα. Παράλληλα υπήρξε ενημέρωση για τη λειτουργία και τον προγραμματισμό του Αυτοτελούς Κλιμακίου Ασύλου Ιωαννίνων όπως και ενημέρωση για τη συγκρότηση των Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών εκ μέρους των Δήμων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back