ΗΠΕΙΡΟΣ

Προσαγωγές σε ξενοδοχειακό κατάλυμα στη Λούτσα

Εικόνα του άρθρου Προσαγωγές σε ξενοδοχειακό κατάλυμα στη Λούτσα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/07/2023, 11:20
ΗΠΕΙΡΟΣ

Σωματεία και φορείς της Πρέβεζας συγκεντρώθηκαν χτες, έξω από οικογενειακή τουριστική επιχείρηση, στη Λούτσα, για να αποτρέψουν έξωση για λογαριασμό του Intrum, όπως καταγγέλλουν.

Σύμφωνα με τον «Ριζοσπάστη», η αστυνομία εισέβαλε στο τουριστικό κατάλυμα συνοδεία δικαστικού επιμελητή, για να αλλάξουν οι κλειδαριές και σημειώθηκε επεισόδιο.

Η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές, ένας εκ των οποίων συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ στον επισιτισμό και στέλεχος της ΚΝΕ.

Σύμφωνα με τον Ριζοσπάστη, «εκπρόσωποι σωματείων μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα Πρέβεζας, προκειμένου να απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωση τους, ενώ παρέμβαση με τον ίδιο στόχο πραγματοποίησε και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη».

Τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι, απαγγέλθηκαν κατηγορίες και αναμένεται να οριστεί δικάσιμος.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας και άλλα σωματεία είχαν κινητοποιηθεί από τις 21 Ιουνίου για την αποτροπή της κατάσχεσης της επιχείρησης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται τον Εμπορικό Σύλλογο, «οι ιδιοκτήτες της οικογενειακής επιχείρησης, μετανάστες από τη Γερμανία, που είχαν χτίσει το κατάλυμα με τους κόπους μιας ζωής, έλαβαν δάνειο αξίας 600 χιλιάδων ευρώ από την τράπεζα Πειραιώς. Το δάνειο είχε αποπληρωθεί στο μεγαλύτερο μέρος του, με μοναδικό υπόλοιπο 60 χιλ. ευρώ, όταν με την αύξηση των επιτοκίων η οικογένεια δεν μπόρεσε να τηρήσει την ομαλή αποπληρωμή των υπολοίπων δόσεων. Παράλληλα με την πώληση του δανείου από την τράπεζα Πειραιώς στο fund, οι ιδιοκτήτες δεν είχαν καμία ενημέρωση για την εξέλιξη του δανείου τους, ενώ δεν τους δίνονταν ακόμη και στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού για να καταθέσουν χρήματα».

Ανακοινώσεις καταδίκης της κατάσχεσης έχουν εκδώσει επίσης Εργατικά Κέντρα Άρτας, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Λευκάδας.

ΣΧΟΛΙΑ
Αντρέας
Ποιο ξενοδοχείο ήταν?
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back