ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Προς δημοπράτηση ο μεγάλος δακτύλιος

Εικόνα του άρθρου Προς δημοπράτηση ο μεγάλος δακτύλιος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/05/2021, 22:04
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τα τεύχη δημοπράτησης του οδικού έργου «κόμβος Πανηπειρωτικού Σταδίου-κόμβος Βογιάννου», του μεγάλου δακτυλίου της πόλης των Ιωαννίνων, πρόκειται να εγκρίνει σε αυριανή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή.

Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει πάρει ήδη το «πράσινο φως» της δημοπράτησης από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020», όπου είναι ενταγμένο το έργο με προϋπολογισμό 27,3 εκατ. ευρώ.

Την προηγούμενη εβδομάδα, είχε προηγηθεί η συζήτηση στο Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων του ορισμού της προσωρινής μονάδας τιμής αποζημίωσης για τις απαλλοτριώσεις – κάτι που αναμενόταν επί πολλούς μήνες.

 «Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να τρέξουμε και θα τρέξουμε» ανέφερε σήμερα σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Το οδικό δίκτυο ξεκινά από τον ήδη κατασκευασμένο ισόπεδο κυκλικό κόμβο στη συμβολή της λεωφόρου Γεννηματά με την οδό Βογιάννου και καταλήγει στη συμβολή της οδού πρόσβασης προς το Πανηπειρωτικό Στάδιο.

Έχει συνολικό μήκος 4.360 μ. περίπου. Στο οδικό δίκτυο, εκτός της αρτηρίας, περιλαμβάνονται παράπλευροι και κάθετοι οδοί, καθώς και επτά ισόπεδοι κυκλικοί κόμβοι, μέσω των οποίων διασφαλίζεται η ασφαλής σύνδεση και εξυπηρέτηση των παρόδιων οικισμών.

Σε όλο το μήκος της οδού, επί της κεντρικής νησίδας, των παράπλευρων νησίδων και στους ισόπεδους κυκλικούς κόμβους προβλέπεται φύτευση. Το έργο περιλαμβάνει επίσης παρεμβάσεις αποστράγγισης καθώς και εργασίες μεταφοράς των δικτύων του ΔΕΔΔΗΕ.

Τέλος κατά μήκος της οδού προβλέπεται η εγκατάσταση οδικού ηλεκτροφωτισμού με σύστημα τηλεδιαχείρισης.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back