ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Προς Βρυξέλλες ο φάκελος «πτήση Ιωάννινα-Ηράκλειο»

Εικόνα του άρθρου Προς Βρυξέλλες ο φάκελος «πτήση Ιωάννινα-Ηράκλειο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/02/2023, 21:30
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Σταύρος Καλογιάννης, βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, επαναφέρει την αισιοδοξία για την αεροπορική σύνδεση Ιωαννίνων-Ηρακλείου, λέγοντας, σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Υποδομών επρόκειτο να αποστείλει χθες (21/2) στις Βρυξέλλες τον σχετικό φάκελο, όπως τον ενημέρωσε ο γ.γ. του υπουργείου. 

Επίσης, ο βουλευτής Ιωαννίνων αναφέρει ότι την  ερχόμενη εβδομάδα που θα είναι στις Βρυξέλλες, θα επισκεφθεί την αρμόδια διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «για την επιτάχυνση της διαδικασίας».

Η γραμμή που θα συστηθεί ως άγονη, με κρατική επιδότηση και εισιτήριο από 76 ως 104 ευρώ, έχει ήδη αποβεί… άγονη σε δύο διαγωνισμούς, ελέω μικρού ενδιαφέροντος ή/και αντικρουόμενων συμφερόντων των αεροπορικών εταιριών.

Εάν τελικά το δρομολόγιο συστηθεί, θα προβλέπει τρεις πτήσεις με επιστροφή εβδομαδιαίως, με ένα σύνολο 90 προσφερόμενων θέσεων εβδομαδιαίως ανά κατεύθυνση, κατά τη χαμηλή περίοδο (Νοέμβριο – Μάρτιο), τέσσερις  πτήσεις με επιστροφή εβδομαδιαίως, με ένα σύνολο 120 προσφερόμενων θέσεων εβδομαδιαίως ανά κατεύθυνση, κατά τη μέση περίοδο (Απρίλιος, Μάιος, Οκτώβριος) και έξι πτήσεις με επιστροφή εβδομαδιαίως, με ένα σύνολο 180 προσφερόμενων θέσεων εβδομαδιαίως ανά κατεύθυνση, κατά την υψηλή θερινή περίοδο (Ιούνιος – Σεπτέμβριος).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back