Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Προκλητικός και διχαστικός ο πρόεδρος του συλλόγου»

Εικόνα του άρθρου «Προκλητικός και διχαστικός ο πρόεδρος του συλλόγου»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/11/2021, 17:55
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με αφορμή δηλώσεις του προέδρου του συλλόγου εργαζόμενων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και στελέχους της ΔΑΚΕ Γιώργου Φλούδα, η ΑΣΥ ΠΓΝΙ-Χατζηκώστα απαντάει.

Αφορμή αποτέλεσε η δήλωση ότι η διοίκηση του «Χατζηκώστα» δεν θέλει να συνεισφέρει περισσότερο στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο κ. Φλούδας έκανε δηλώσεις για τα της πανδημίας μεταξύ… τύρου και αχλάδου σχεδόν, κατά την κατάθεση στεφανιών στο μνημείο του Πολυτεχνείου. Εκεί βρήκε την ευκαιρία να ενημερώσει για δεδομένα που θα έπρεπε να είναι δημόσια προσβάσιμα σε πραγματικό χρόνο, αλλά δεν είναι, όπως για παράδειγμα ότι οι κλίνες covid καταλαμβάνονται σε ποσοστό 60% μέχρι στιγμής, στο ΠΓΝΙ.

Η ΑΣΥ κατηγορεί τον κ. Φλούδα ότι ουσιαστικά αφαιρεί την ευθύνη από την κυβέρνηση, το υπουργείο και την 6η ΥΠΕ για την υποστελέχωση των πανεπιστημίων, αλλά και τη μετατροπή του ΠΓΝΙ σε «νοσοκομείου σχεδόν μιας νόσου», καθώς και ότι διχάζει τους εργαζόμενους.

Σημειωτέον ότι στον κ. Φλούδα απάντησε και ο σύλλογος εργαζόμενων του «Χατζηκώστα».

Η παράταξη κατηγορεί τον κ. Φλούδα που έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα ως απολογητής της κυβέρνησης, αλλά και της διοίκησης του ΠΓΝΙ, ότι παίζει « το «ρόλο του ‘λαγού στους εκπεφρασμένους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για αμφισβήτηση της αναγκαιότητας νοσοκομείων, σε απόσταση μικρότερη των 30 χλμ. όπως είναι το ΓΝ Χατζηκώστα».

Τέλος, σημειώνει ότι «το πιο επικίνδυνο για τους υγειονομικούς του ΠΓΝΙ είναι ότι για να υπηρετήσουν αυτούς τους σχεδιασμούς έχουν αδρανοποιήσει και εκφυλίσει κάθε λειτουργία του συλλόγου εργαζομένων, στον οποίο παραμένουν απόλυτη πλειοψηφία, με επέκταση θητείας εδώ και 1,5 χρόνο με την στήριξη των συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΚΕ. Προετοιμάζουν δε εκλογές με την νέα χρονιά, όταν θα ισχύει ο αντεργατικός-αντισυνδικαλιστικός ‘νόμος Χατζηδάκη’».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back