ΕΛΛΑΔΑ

Προκαταρκτική έρευνα στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Εικόνα του άρθρου Προκαταρκτική έρευνα στην «Κιβωτό του Κόσμου»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/11/2022, 22:05
ΕΛΛΑΔΑ

Προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών στην «Κιβωτό του Κόσμου», έχει διαταχθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η έρευνα αφορά θέματα ασέλγειας, κακοποίησης, διατροφής και διαχείρισης. Η εισαγγελία ενημερώθηκε από τον Συνήγορο του Πολίτη όπου έγινε η σχετική καταγγελία για ασέλγεια και κακοποιήση. Στο πλαίσιο της έρευνας, φέρεται να ελέγχονται δομές της μη κυβερνητικής οργάνωσης και στην περιφέρεια.

Υπενθυμίζεται ότι στο νομό Ιωαννίνων υπάρχει δομή της «Κιβωτού του Κόσμου», εδώ και πολλά χρόνια, στην Πωγωνιανή.





Στο μεταξύ, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αναμένεται να διατάξει έρευνα για τη διαρροή υλικού δικογραφίας που σχηματίζει η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων.

Με την προκαταρκτική έρευνα σε εξέλιξη, το υπουργείο Εργασίας απέσυρε διάταξη που είχε συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για τον εξορθολογισμό της ασφαλιστικής νομοθεσίας για παραχώρηση χρήσης κτιρίου του ΕΦΚΑ στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Το υπουργείο, σε ανακοίνωσή του, παραπέμπει στον… ΣΥΡΙΖΑ. «Η σχετική πρωτοβουλία είχε αναληφθεί για πρώτη φορά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και, πρόσφατα, αποφασίστηκε η προώθηση νομοθετικής ρύθμισης από την παρούσα κυβέρνηση, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εν λόγω παραχώρηση. Μέχρι την οριστική διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης, κάθε σχετική κίνηση αναστέλλεται» αναφέρεται.

Η «Κιβωτός του Κόσμου», με ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι «δεν έχει γνώση των καταγγελλόμενων περιστατικών ούτε των γεγονότων ούτε των προσώπων που αναφέρονται στα δημοσιεύματα. Συνεπώς, επί του παρόντος, δεν μπορεί να λάβει θέση και αναμένει να δοθούν περισσότερες πληροφορίες από τις αρμόδιες αρχές» και δηλώνει ότι είναι στη διάθεση των αρχών.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ και ΑΠΕ/ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back