ΗΠΕΙΡΟΣ

Πρέβεζα-Ηγουμενίτσα: μια επικίνδυνη εθνική οδός

Εικόνα του άρθρου Πρέβεζα-Ηγουμενίτσα: μια επικίνδυνη εθνική οδός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/04/2024, 22:02
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η εθνική οδός Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, ο παραλιακός οδικός άξονας της Ηπείρου, επιστρέφει στο προσκήνιο… σε δύο μέτωπα: στη Βουλή και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με αίτημα την κατασκευή ενός ασφαλούς δρόμου.

Ο δρόμος αυτός, σε πολλά σημεία του είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος. Κάθε άλλο παρά λίγα είναι τρ τροχαία δυστυχήματα που έχουν καταγραφεί. Πόσο μάλλον κατά την καλοκαιρινή σεζόν, όπου ο κυκλοφοριακός φόρτος, λόγω τουρισμού, είναι μεγάλος.

Για την κατάσταση της εθνικής αυτής οδού, 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία του βουλευτή Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα, κατέθεσαν σήμερα ερώτηση στη Βουλή. Στο άλλο «μέτωπο», από την προηγούμενη εβδομάδα, η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Γιώργο Πρέντζα έχει καταθέσει σχετική επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου. Την επερώτηση θα απαντήσει ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης στην επερχόμενη συνεδρίαση, στις 4 Απριλίου.

Για τον παραλιακό αυτόν δρόμο, ο κ. Καχριμάνης έχει υποστηρίξει ότι σχεδιάζεται τρίιχνος δρόμος με ισόπεδος κόμβους. Έχει υποστηρίξει δε ότι οι κόμβοι που κατασκευάζονται στον οδικό άξονα σε διάφορα σημεία, όπως στη Βαλανιδοράχη, εξυπηρετούν και τη βελτίωση των χαρακτηριστικών του οδικού άξονα όπως και την ενίσχυση της ασφάλειας. Ωστόσο, μόνο οι κόμβοι δεν αρκούν. Από κει και πέρα δεν υπάρχει καμία απάντηση…

Κι αυτή ζητείται.

Οι 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι η κατάσταση που επικρατεί στην εν λόγω «εθνική οδό» -μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και χωρίς νησίδα ασφαλείας- παραπέμπει σε οδικό δίκτυο άλλων εποχών και μετριάζει τις αναπτυξιακές δυνατότητες δύο πολύ σημαντικών υποδομών στρατηγικού χαρακτήρα, αυτής του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και εκείνης του αεροδρομίου του Ακτίου. Προσθέτουν δε ότι επιβάλλεται άμεσα συνολικός σχεδιασμός από την κυβέρνηση.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» από την πλευρά της έχει χαρακτηρίσει τον δρόμο «λαιμητόμο» και έχει υπογραμμίσει τη διάσταση της αύξησης του κυκλοφοριακού φόρτου των οχημάτων μετά και την αποπεράτωση του δρόμου Αμβρακία-Άκτιο.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back