Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Πράσινο Σημείο» με τη συμμετοχή των πολιτών

Εικόνα του άρθρου «Πράσινο Σημείο» με τη συμμετοχή των πολιτών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/12/2019, 23:15
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πριν από έναν χρόνο, το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων ενέκρινε, στο πλαίσιο του τοπικού σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων, τη χωροθέτηση του «Πράσινου Σημείου», το οποίο αποτελεί έναν βασικό κρίκο της διαχείρισης των αποβλήτων και ιδιαίτερα των ανακυκλώσιμων υλικών.

Την ερχόμενη Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου, στις 18:00, το δημοτικό συμβούλιο, σε συνεδρίασή του, θα κληθεί να εγκρίνει την υποβολή πρότασης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» για την κατασκευή «πράσινου σημείου» στον Δήμο Ιωαννιτών.

Τα «Πράσινα Σημεία» βασίζονται στη συμμετοχή των πολιτών και στοχεύουν στην αύξηση της διαλογής στην πηγή ανακυκλώσιμων υλικών και υλικών προς επαναχρησιμοποίηση. Σε αυτά ο πολίτης μπορεί να πηγαίνει ο ίδιος υλικά όπως χαρτί, μέταλλο, πλαστικό, γυαλί, μπαταρίες, ογκώδη (π.χ. έπιπλα), απόβλητα κήπων, ρούχα κ.λπ.

Στον Δήμο Ιωαννιτών, έχει χωροθετηθεί ένα «πράσινο σημείο» στη Δημοτική Ενότητα Ανατολής, παραπλεύρως της οδού Νιάρχου. Τη χρηματοδότηση της υποδομής αυτής θα διεκδικήσει ο Δήμος από το ΕΣΠΑ.

Σε δεύτερη φάση, προβλέπονται και μικρά «πράσινα σημεία» συλλογής στις πρώην έδρες των καποδιστριακών Δήμων όπως και στους μεγαλύτερους οικισμούς του Δήμου. Τα μικρά «πράσινα σημεία», για τα ο ποία δεν απαιτείται περιβαλλοντική αδειοδότηση, θα εξυπηρετούν τους πολίτες σε επίπεδο γειτονιάς επί της ουσίας. Θα αποτελούνται από κάδους συλλογής χωριστών ανακυκλώσιμων, τα οποία θα μεταφέρονται στο κεντρικό «Πράσινο Σημείο».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back