ΗΠΕΙΡΟΣ

«Πράσινο Σημείο» Άρτας: έτοιμες οι εγκαταστάσεις

Εικόνα του άρθρου «Πράσινο Σημείο» Άρτας: έτοιμες οι εγκαταστάσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/12/2023, 16:32
ΗΠΕΙΡΟΣ

Παραδόθηκαν σήμερα οι εγκαταστάσεις του Πράσινου Σημείου που βρίσκονται σε ιδιόκτητο χώρο του Δήμου Αρταίων, δίπλα στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ).

Το έργο, με αρχικό προϋπολογισμό 808.000 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020».

«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο το οποίο αναβαθμίζει τις υποδομές στον Δήμο σε ό,τι αφορά την ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών στερεών απορριμμάτων και βοηθά στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, με αφορμή και την επίσκεψη του απερχόμενου δημάρχου Χρήστου Τσιρογιάννη στον χώρο του Πράσινου Σημείου.

Το Πράσινο Σημείο της Άρτας είναι ένας οργανωμένος χώρος, όπου ο πολίτης θα μπορεί να προσκομίζει ανακυκλώσιμα υλικά, ρούχα, ογκώδη (π.χ. έπιπλα ή ΑΗΗΕ), μικρά επικίνδυνα απόβλητα (όπως μπαταρίες, CD ή χρώματα κλπ), πράσινα απόβλητα και άλλα είδη. Οι βασικές εγκαταστάσεις για το Πράσινο Σημείο αφορούν έναν χώρο διαλογής μικρών ανακυκλώσιμων αποβλήτων, έναν χώρο διαλογής ογκωδών και βοηθητικούς χώρους.

«Με τη διαλογή στην πηγή από κοινού δήμος και δημότες, επιτυγχάνουμε και προστασία του περιβάλλοντος αλλά και μειωμένα κόστη διαχείρισης των απορριμμάτων μας, που μετατρέπονται σε μειωμένα δημοτικά τέλη για όλους τους κατοίκους της Άρτας» αναφέρει σε δήλωσή του μεταξύ άλλων ο κ. Τσιρογιάννης.

Δίπλα στον χώρο του Πράσινου Σημείου, αναμένεται να μετακινηθεί και το αμαξοστάσιο του Δήμου. Η μετακίνηση δε του προσωπικού καθαριότητας θα γίνεται με το νέο mini bus που πρόσφατα απέκτησε ο Δήμος Αρταίων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back