ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

«Πράσινο» πανεπιστήμιο με πτώση

Εικόνα του άρθρου «Πράσινο» πανεπιστήμιο με πτώση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/01/2021, 18:00
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ζει μια… ειρωνική αντίθεση. Παρότι είναι υποχρεωμένο να χρωστάει για την κατανάλωση ενέργειας, μιας και υφίσταται συνεχώς περικοπές στον προϋπολογισμό και στα ανελαστικά του έξοδα την τελευταία δεκαετία, παραμένει σε καλή κατάταξη, στη λίστα των «πράσινων πανεπιστημίων» του κόσμου.

Είναι 388ο μεταξύ 912 πανεπιστημίων, πρώτο στην Ελλάδα στη λίστα UI GreenMetric World University Rankings. Πρόκειται για την καλύτερη κατάταξη του ιδρύματος σε τέτοιου είδους λίστες.

Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι το ίδρυμα έχει πέσει σημαντικά σε σχέση με πέρυσι, οπότε και βρισκόταν, στην ίδια λίστα, στη θέση 270.

Η συγκεκριμένη παγκόσμια κατάταξη αφορά την περιβαλλοντική πολιτική που εφαρμόζουν τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και λαμβάνει υπόψη μια σειρά κριτηρίων, όπως υποδομές, ενέργεια και κλιματική αλλαγή, διαχείριση αποβλήτων και νερού, μεταφορές και περιβαλλοντική εκπαίδευση.

«Η διεθνής αναγνώριση επιβεβαιώνει, για μια ακόμη φορά, τις ορθές πρακτικές που ακολουθεί το ίδρυμα σε θέματα περιβαλλοντικής ευαισθησίας και πολιτικής» αναφέρει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στη σχετική ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back