Λυκ πίσω
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το «Πράσινο Κίνημα» στηρίζει Λ. Γεωργόπουλο

Εικόνα του άρθρου Το «Πράσινο Κίνημα» στηρίζει Λ. Γεωργόπουλο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/10/2022, 15:23
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ - ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την παράταξη «Φως» με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Λάμπρο Γεωργόπουλο στηρίζει το «Πράσινο Κίνημα» στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η συνεργασία, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, γίνεται πάνω σε δέκα σημεία:

- Νέα φιλοσοφία στη Διαχείριση των Απορριμμάτων, με έμφαση στη Διαλογή  στην Πηγή, Επανάκτηση, Επαναχρησιμοποίηση, που είναι εξάλλου και η  κατεύθυνση της Ε.Ε. για την Πράσινη Μετάβαση. Να συμμετέχει και η  Ήπειρος στη δημιουργία των νέων «πράσινων» αυτοχρηματοδοτούμενων θέσεων  εργασίας με την παράλληλη δρομολόγηση οικονομικών κινήτρων, με  στοχευμένες πολιτικές, για όποιες επιχειρήσεις, χρησιμοποιούν πάνω από  90% την κυκλική οικονομία, στο σύνολο των εργασιών τους.

-  Αναβάθμιση των Αγροτικών πολιτικών στη λογική της Ε.Ε. η οποία προωθεί  και χρηματοδοτεί τη «Στρατηγική από το χωράφι στο πιάτο» και εντάσσει  στην κυκλική οικονομία την αντιμετώπιση της απώλειας τροφίμων καθώς και  την πρόληψη της σπατάλης στοχεύοντας σε υγιεινά & βιώσιμα διατροφικά  μοντέλα. Προώθηση του Αγροτικού Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Δημιουργία  Κέντρου Καινοτομίας και Αγροδιατροφής, ενίσχυση της εξαγωγικής δυναμικής  των τοπικών αγροτικών brand names.

- Ανάπτυξη της Κοινωνικής και  Αλληλέγγυας Οικονομίας, που είναι πλέον θεσμοθετημένα και στην Ε.Ε. ως ο  τρίτος οικονομικός πυλώνας. Δημιουργία εξειδικευμένων πολιτικών  προτάσεων για την εισροή χρηματοδοτήσεων από την Ε.Ε.

- Αποτροπή  των εξορύξεων Υδρογονανθράκων στην Ήπειρο, εξέλιξη αρνητική για  περιβαλλοντικούς, οικονομικούς και πολιτισμικούς λόγους.

- Προώθηση προτάσεων για τη Βιώσιμη Κινητικότητα.

-  Ειδικές πολιτικές για την προσβασιμότητα των Ατόμων με Κινητικά  Προβλήματα, χρησιμοποιώντας τα ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία της Ε.Ε.  και την εξειδικευμένη επιστημονική κοινότητα.

- Ψηφιακή και ηλεκτρονική ολοκλήρωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας, για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

-  Εισαγωγή φιλικών προς το περιβάλλον μορφών ενέργειας με συγκεκριμένες  πολιτικές, και ολοκληρωμένο μελετημένο σχέδιο. Αποτροπή της αλόγιστης  τοποθέτησης ανεμογεννητριών, που η συγκεκριμένη διοίκηση επέτρεψε χωρίς  να αντιδράσει δυναμικά. Εισαγωγή της ηλεκτροκίνησης και σχεδιασμό για  την έργα υποδοχής του «πράσινου» υδρογόνου που είναι η επόμενη ημέρα.

- Εισαγωγή της έννοιας των «πράσινων προμηθειών» και στην Περιφέρεια Ηπείρου σε ποσοστό τουλάχιστον 15%.

- Καταγραφή, παρακολούθηση και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Περιφέρειας, σε κοινωνική και αναπτυξιακή κατεύθυνση.


Το Πράσινο Κίνημα, όπως αναφέρει, θα κατέβει με δικά του ή υποστηριζόμενα σχήματα στις 13 Περιφέρειες της χώρας και «όσο το δυνατόν περισσότερους Δήμους», αλλά και στις εθνικές εκλογές. Πρόεδροί του είναι ο Κώστας Καλογράνης και η Ρία Ακρίβου, που προέρχονται από τους Οικολόγους Πράσινους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back