Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πότε και πώς θα γίνουν (; ) τα πανηγύρια;

Εικόνα του άρθρου Πότε και πώς θα γίνουν (; ) τα πανηγύρια;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/07/2021, 12:53
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ΚΥΑ η οποία ισχύει εδώ και περίπου 20 μέρες, από τις 18 Ιουνίου δηλαδή, προβλέπει ότι τα πανηγύρια θα γίνουν σε όσους νομούς «το ποσοστό εμβολιασμού του πληθυσμού μετά την πάροδο 14 ημερών από την πρώτη δόση υπερβαίνει το πενήντα τοις εκατό (50%) βάσει των στατιστικών στοιχείων που αναρτώνται στον επιδημιολογικό χάρτη στην ιστοσελίδα https://covid19.gov.gr/covid-map». Τους όρους επανεπιβεβαίωσε με την ίδια ακριβώς διατύπωση, η ΚΥΑ της 2ας Ιουλίου.

Πρακτικά, αυτή τη στιγμή, ο κάπως παράξενος όρος –καθότι όλα τα υπόλοιπα μέτρα στηρίζονται στον ολοκληρωμένο εμβολιασμό-, ισχύει στη Θεσπρωτία από τις… 20 Ιουνίου περίπου. Τότε ο νομός συμπλήρωσε 14 ημέρες από όταν είχαν χορηγηθεί πρώτες δόσεις στο 50% του πληθυσμού.

Ένα άλλο παράξενο της διατύπωσης, είναι ότι για τουλάχιστον δύο εμβολιαστικά σκευάσματα οι 14 ημέρες σημαίνουν ότι έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός με δεύτερη δόση.

Στους υπόλοιπους τρεις νομούς ισχύουν τα εξής:

Τα Γιάννενα είναι σήμερα στο 49,9% των όρων της ΚΥΑ σήμερα, 11 Ιουλίου, οπότε η συνθήκη θα ικανοποιηθεί στις 25 Ιουλίου και μετά.

Στην Πρέβεζα, πάντα με τους σημερινούς ρυθμούς εμβολιασμού, ο όρος θα ικανοποιείται από τις 27 Ιουλίου και μετά και τέλος στην Άρτα, από τις πρώτες μέρες του Αυγούστου και μετά.

Φυσικά, υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν περιορισμοί (μόνο καθήμενοι-ες, όχι χορός κ.λπ.) και ότι από τη μέρα που εγκρίθηκε αυτή η απόφαση με τους κάπως παράξενους όρους, συζητιούνται ήδη νέα περιοριστικά μέτρα, λόγω της νέας αύξησης κρουσμάτων.

Σημειώνεται επίσης ότι το ΦΕΚ προβλέπει «αποφυγή συνωστισμού, τήρηση αποστάσεων 1,5 μέτρου, αντισηπτικά σε τραπέζια, τήρηση αποστάσεων σε τραπεζοκαθίσματα» και καθορίζει υπεύθυνες τις οικείες δημοτικές αρχές. Κάτι που περιπλέκει αρκετά τα πράγματα…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3