Oikonomou pisoi
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ποσοστά και αντιστοιχίες…

Εικόνα του άρθρου Ποσοστά και αντιστοιχίες…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/04/2019, 18:38
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας επισκέφθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος. Συναντήθηκε με το συντονιστή, Βασίλη Μιχελάκη και συζήτησαν για διάφορα ζητήματα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου», ο κ. Ριζόπουλος τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει διάκριση ρόλων μεταξύ Δήμων, Περιφέρειας και Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Επίσης, για άλλη μια φορά άλλαξε τον προεκλογικό τόνο και από «σίγουρος» για το αποτέλεσμα, πέρασε στο «όταν με το καλό υπάρξει το όποιο αποτέλεσμα, από όποια θέση κι αν βρίσκομαι εγώ τουλάχιστον», υποσχόμενος συνεργασία με την Αποκεντρωμένη.

Συμπέρανε επίσης ότι, επειδή η Ήπειρος «επειδή μετέχει πληθυσμιακά μόνο στο 2,7% του εκλογικού σώματος είναι παντελώς παραμελημένη διότι δεν εξυπηρετεί σε τίποτε τα κομματικά συστήματα». Το ποσοστό δεν είναι ακριβές (όχι ότι είναι πολύ μεγαλύτερο), καθώς οι ψηφίσαντες στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 στην Ήπειρο αντιστοιχούν στο 3,7% του συνολικού αριθμού.

Ο κ. Μιχελάκης από την πλευρά του τόνισε: «Θεώρησα ότι ήταν υποχρέωσή μου να τον δεχθώ και να τον ενημερώσω. Είχαμε αυτή την κουβέντα και θεωρώ ότι ήταν μια καλή και ενημερωτική συνάντηση.»

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back