Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολυφωνική σύναξη στο Πνευματικό Κέντρο

Εικόνα του άρθρου Πολυφωνική σύναξη στο Πνευματικό Κέντρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/01/2023, 22:50
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τον Δεκέμβριο του 2020, το «Πολυφωνικό Καραβάνι» εγγράφηκε στον Κατάλογο Καλών Πρακτικών Διαφύλαξης της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Ήταν η πρώτη και η μοναδική μέχρι σήμερα τέτοιου είδους εγγραφή από την Ελλάδα.

Με αφορμή την επέτειο των δύο χρόνων από την αναγνώριση του πολυφωνικού καραβανιού, η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Άπειρος» διοργανώνει έναν κύκλο εκδηλώσεων σε Αθήνα και Ήπειρο.

Η πρώτη εκδήλωση στην Ήπειρο θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας», την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, στις 20:00.

Την εκδήλωση θα ανοίξουν οι «κυρατζήδες» του Πολυφωνικού Καραβανιού, Αλέξανδρος Λαμπρίδης και Αλίκη Γκανά. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί-ομιλίες από τους επιστημονικούς συνεργάτες στα πρώτα βήματα του θεσμού, τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Βασίλη Νιτσιάκο και τον μουσικολόγο Κώστα Λώλη.

Στο κυρίως, το μουσικό μέρος της εκδήλωσης έχουν δηλώσει συμμετοχή οι «Κυράδες της Άνω Δερόπολης», το πολυφωνικό σύνολο «Χαονία», το πολυφωνικό σχήμα «Ήνορο», πολυφωνικοί όμιλοι και βιωματικοί ερμηνευτές από Δερβιτσάνη, Δολό, Πολύτσανη, η ηπειρώτικη κομπανία του Λευτέρη Γκιώκα και ο κατάλογος των συμμετοχών διαρκώς μεγαλώνει.

Θα προβληθεί, επίσης, το βίντεο που συνοδεύει την εγγραφή του Πολυφωνικού Καραβανιού στις Καλές Πρακτικές της UNESCO ενώ στον χώρο υποδοχής θα εκτεθούν υλικά, αφίσες και εκδόσεις της «Άπειρος» (Πολυφωνικό Καραβάνι).

H εκδήλωση διοργανώνεται με τη στήριξη του Δήμου Ιωαννίνων, της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


* Φωτό αρχείου ("Άπειρος")

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back