Oikonomou pisoi
ΘΕΑΤΡΟ

Πολύ θέατρο αυτό το σαββατοκύριακο

Εικόνα του άρθρου Πολύ θέατρο αυτό το σαββατοκύριακο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/01/2020, 12:58
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένα σαββατοκύριακο γεμάτο θεατρικές παραστάσεις, με το κοινό να έχει τις επιλογές του ανάλογα με τα γούστα του και τις απαιτήσεις του.

Η Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων κάνει σήμερα στις 21:00 πρεμιέρα με τη «Νόρα» του Ερρίκου Ίψεν στο Καμπέρειο Θέατρο. Αύριο Κυριακή, η παράσταση ανεβαίνει στις 19:00.

Τη σκηνοθεσία έχει κάνει η Μαρία Μαγκανάρη και παίζουν: Βίκυ Κατσίκα (Νόρα), Γιωργής Τσαμπουράκης (Τόρβαλντ), Γιάννης Κοντός (Ρανκ), Χαρά Ζησιμάτου (Λίντε), Βαγγέλης Χατζηνικολάου (Γκρόγκσταντ).

Η υπόθεση: Είναι Χριστούγεννα. Η Νόρα και ο Τόρβαλντ Χέλμερ είναι παντρεμένοι εδώ και 8 χρόνια. Έχουν τρία παιδιά. Οι οικονομικές δυσκολίες δεν έχουν καταφέρει να «λερώσουν» τη ζωή τους μέχρι τώρα. Όλα μοιάζουν ιδανικά. Ιδιαίτερα με τον ερχομό του νέου έτους που ο Τόρβαλντ πρόκειται να αναλάβει τη διοίκηση της Μετοχικής Τράπεζας. Τώρα όλα θα γίνουν ακόμη πιο εύκολα. Ένα κρυμμένο μυστικό όμως θα βγει στο φως για να ανατρέψει τις ισορροπίες..

Εισιτήρια: 10 ευρώ (κανονικό), 7 ευρώ (μαθητές, φοιτητές, στρατευμένοι, πολύτεκνοι και άτομα άνω των 65 ετών), 3 ευρώ (κάτοχοι κάρτας ανεργίας και ΑμεΑ). Ομαδικά εισιτήρια (άνω των 20) για φορείς, συλλόγους και σωματεία: 7 ευρώ.

Στο Πνευματικό Κέντρο, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας», θέατρο εξ Αθηνών. Πρόκειται για την παράσταση που παίζεται αρκετές σεζόν «TOC TOC – Πάλι Πάλι» σε σκηνοθεσία Κώστα Σπυρόπουλου. Ανεβαίνει σήμερα στις 21:15 και αύριο Κυριακή στις 19:00. Παίζουν: Κώστας Σπυρόπουλος, Δημήτρης Σταρόβας, Χρύσα Ρώπα, Μαίρη Σταυρακέλλη, Ιωάννης Αθανασόπουλος, Στέλλα Κωστοπούλου και Εβελίνα Καραπάνου. Η υπόθεση: Έξι άνθρωποι, άγνωστοι μεταξύ τους, συναντώνται στον προθάλαμο του παγκοσμίου φήμης γιατρού, στις ικανότητες του οποίου έχουν εναποθέσει όλες τις ελπίδες τους για οριστική θεραπεία από τις διάφορες μορφές ιδεοψυχαναγκασμού που πάσχουν… Είσοδος: 20€, 15€ (φοιτητικό, ανέργων, 65+).

Το Θέατρο «Έκφραση» συνεχίζει να ανεβάσει στον χώρο του (Αραβαντινού 14) δύο παραστάσεις: τον «Γυάλινο Κόσμο» του Τενεσί Ουίλιαμς και τον «Ρομπέν των Δασών». «Ο Γυάλινος Κόσμος» ανεβαίνει σε μετάφραση του Δημήτρη Τσεκούρα και σε σκηνοθεσία της Ζωής Ξανθοπούλου το Σάββατο 18 Ιανουαρίου, στις 21:00, και την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, στις 20:00. Τους ρόλους ερμηνεύουν Χρήστος Χρήστου (Τομ), Γεωργία Διακοπούλου (Αμάντα), Νατάσα Τσαμπά (Λώρα) και Αριστοτέλης Σπυρόπουλος (Τζιμ). Εισιτήριο στα 12 ευρώ (10 ευρώ το μειωμένο). 

Η παιδική παράσταση «Ρομπέν των Δασών» σε σκηνοθεσία Χρήστου Χρήστου ανεβαίνει την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, στις 11:30. Εισιτήριο στα 10 ευρώ (8 ευρώ στην προπώληση).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back