ΕΚΛΟΓΕΣ

Πολίτες για την Ανατροπή: «Συνεργασίες και όχι καριέρες»

Εικόνα του άρθρου Πολίτες για την Ανατροπή: «Συνεργασίες και όχι καριέρες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/03/2023, 11:24
ΕΚΛΟΓΕΣ - ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Οι Πολίτες για την Ανατροπή, η παράταξη που στήριξε (εν μέρει…) επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες δημοτικές εκλογές στα Γιάννενα, συζήτησαν την περασμένη Δευτέρα για το μέλλον του Δήμου, ενόψει και των εκλογών του Οκτωβρίου.

Η παράταξη στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η συνάντηση «κατέδειξε μέσα στο τερατώδες σκηνικό που δημιούργησαν οι αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις Θεοδωρικάκου, την σημαντικότητα του διαλόγου και των δυνητικών συνεργασιών που μπορούν να επιτευχθούν με βάση τον προγραμματικό λόγο».  

Με αυτό τον διάλογο ελπίζει να βάλει στο «παιχνίδι» κοινωνικές ομάδες και πολίτες που σήμερα απέχουν από τα κοινά, αλλά και να βοηθήσει σε συναινέσεις.

Βασικό πρόταγμα της εκδήλωσης ήταν να «πάψει ο δήμος να λογίζεται ως λάφυρο για τους πολιτικούς καριέρας και να αντιμετωπιστεί ως σύνολο διαδικασιών και κοινωνικών σχέσεων που μπορεί να ανοιχτεί προς τα έξω, στους πολίτες.

«Άλλωστε διαχρονικά μια από τις θέσεις της παράταξης είναι το άνοιγμα του Δήμου και των θεσμών στα αυτόνομα κοινωνικά κινήματα, ώστε να δρουν ως αντίβαρο στις συντηρητικές και ‘διαχωριστικές’ τάσεις της αντιπροσωπευτικής διακυβέρνησης. Αλλά και στην εξάλειψη της διάκρισης ανάμεσα σε κυβερνώντες και κυβερνώμενους, μεταμορφώνοντας τους τοπικούς θεσμούς από μονάδες διοίκησης ανθρώπων σε χώρους συμμετοχής και οικοδόμησης νέων πολιτικών ταυτοτήτων» τονίζει, μεταξύ άλλων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν μέλη της παράταξης, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας, ενώ παραβρέθηκε και ο υποψήφιος δήμαρχος με την «Ενότητα Πολιτών» Θωμάς Μπέγκας και αντιπροσωπεία της παράταξης.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής των Πολιτών για την Ανατροπή Λάζαρος Νάτσης, είχε χαιρετίσει στην εκδήλωση της «Ενότητας Πολιτών» πριν από λίγο καιρό.

Το ερώτημα είναι φυσικά «τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ», ειδικά στις επόμενες εκλογές που θα γίνουν (εκτός απροόπτου) με μειοψηφικό νόμο και εκλογή με 43%, αλλά και τη στιγμή που οι αντίρροπες δυνάμεις είναι και πάλι υπαρκτές. Ο κ. Ζάψας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει «έγκαιρα να ενδιαφερθεί για την ενεργοποίηση στελεχιακού δυναμικού και να αναληφθούν πρωτοβουλίες γι’ αυτά που πρέπει να γίνουν και στην αυτοδιοίκηση, σε δήμους και περιφέρειες. Ο χρόνος λιγοστεύει και οι συνεργασίες δεν περιμένουν εσαεί».

Στο θέμα των συνεργασιών στάθηκε και ο κ. Μπέγκας, αλλά και ο πρώην βουλευτής Γιάννης Στέφος. Η Μερόπη Τζούφη δεν μπόρεσε να παραβρεθεί και έστειλε χαιρετισμό.

Πέραν των συνεργασιών και του θετικού γενικά κλίματος πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να διαχειριστεί και τις θέσεις του πρώην δημάρχου (και στελέχους του) Φίλιππα Φίλιου, ο οποίος έχει ξεκινήσει προσπάθειες για μια ξεχωριστή κάθοδο στις εκλογές, με τη στήριξη του κόμματος. Αυτή όμως είναι μια άλλη ιστορία που θα αναγνωστεί προσεχώς…

(φωτό από το fb του κ. Ζάψα)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back