ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Πολίτες για την Ανατροπή»: Θύματα των περιστάσεων

Εικόνα του άρθρου «Πολίτες για την Ανατροπή»: Θύματα των περιστάσεων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/05/2019, 00:19
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Γιάννενα, Πολίτες για την Ανατροπή» με επικεφαλής τον Λάζαρο Νάτση υπέστη αναμφίβολα μια μεγάλη ήττα. Από το 15% του 2014 πήγε στο 5% του 2019. Σε μια περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην κυβέρνηση, ένα τέτοιο αποτέλεσμα δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Αναμφίβολα, μια φθορά η παράταξη θα την είχε έτσι κι αλλιώς- δεν θα μπορούσε να μείνει αλώβητη από τα όσα συμβαίνουν στην κεντρική πολιτική σκηνή. Αλλά...

Η συγκεκριμένη παράταξη, από πέρσι το καλοκαίρι, πέρασε αρκετά. Πολλοί μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και βουλευτές, αμφισβήτησαν τη διαδρομή της και την όποια δυναμική της. Οι εσωτερικές διαδικασίες κράτησαν τελικά πολύ, με πολύτιμο χρόνο να χάνεται. Και ο πολύτιμος χρόνος αφορούσε τη συγκρότηση του καλύτερου δυνατού ψηφοδελτίου, χωρίς να παραγνωρίζεται και η ανάγκη για την καλλιέργεια ενός προφίλ ενότητας και κοινού στόχου. Οι τελευταίοι μήνες, όσο κι αν το κλίμα ήταν πιο ομόψυχο, δεν αρκούσαν, όπως αποδείχθηκε, για την… ανατροπή.

Οι «Πολίτες για την Ανατροπή» έδωσαν λοιπόν τον αγώνα τους. Η επόμενη μέρα ενδέχεται να βρει τη δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ιδιαίτερα καθοριστική φάση –μετά το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής- λόγω του συστήματος της απλής αναλογικής.  

Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, οι «Πολίτες για την Ανατροπή» θα έχουν και πάλι δύο έδρες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back