Oikonomou pisoi
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ποιος «αγαπάει» περισσότερο τους πολύτεκνους;

Εικόνα του άρθρου Ποιος «αγαπάει» περισσότερο τους πολύτεκνους;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/03/2019, 21:04
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με αφορμή την παρουσία του αντιδημάρχου Θωμά Γιωτίτσα σε εκδήλωση των πολυτέκνων, η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία αμφισβητεί τις διαθέσεις της δημοτικής αρχής και την κατηγορεί ότι «επί εννέα σχεδόν χρόνια, οι ίδιοι άνθρωποι ούτε στο ελάχιστο και σε κανέναν τομέα ευθύνης τους, δεν ενίσχυσαν την πολύτεκνη οικογένεια παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις από το σύλλογο πολυτέκνων».

Στέκεται ιδιαίτερα στο αίτημα των πολυτέκνων να απολαμβάνουν ειδικά τιμολόγια στη ΔΕΥΑΙ και κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι κάνει «συρραφή θέσεων» της παράταξης του Νίκου Γκόντα σε ο,τι αφορά τους πολύτεκνους.

«Καμία παροχή προς την πολύτεκνη οικογένεια, δεν έχει προκύψει μέχρι αυτή τη στιγμή και αυτό καταγράφηκε πρόσφατα  από τον ίδιο το σύλλογο πολυτέκνων. Αντίθετα έγινε κατηγοριοποίηση των πολύτεκνων, ανάλογα με το εισόδημα, κάτι που φέρει αποκλεισμούς,  πράξη απαράδεκτη  πέρα ως πέρα» τονίζει η παράταξη, η οποία πρακτικά θεωρεί ότι κριτήριο είναι η πολυτεκνία, ακόμα και στην περίπτωση μεγάλων εισοδημάτων.

Τέλος, σημειώνει ότι «πάγιο αίτημα της πολύτεκνης οικογένειας είναι ο δια βίου χαρακτηρισμός πολύτεκνης και όχι με κατά το δοκούν κριτήρια, τα οποία έχει θεσπίσει η δημοτική αρχή. Η μείωση των τελών σύνδεσης σε ύδρευση και αποχέτευση, η δια βίου μείωση χωρίς αποκλεισμούς στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΙ η μείωση δημοτικών τελών και η ατέλεια σε άλλες δράσεις κοινωνικού και πολιτιστικού περιεχομένου, είναι μερικές από τις μέριμνες που πρέπει να ληφθούν από μια Δημοτική Αρχή, που σέβεται  τους πολύτεκνους και το έργο της».





ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back