ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ποιο καθήκον ακριβώς;

Εικόνα του άρθρου Ποιο καθήκον ακριβώς;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/09/2023, 15:23
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πρόστιμο 181.000 ευρώ στην Περιφέρεια Ηπείρου επέβαλαν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος για την υπόθεση του ποταμού Λούρου. Η οριστική έκθεση των επιθεωρητών είναι σαφής: Η Περιφέρεια Ηπείρου παραβίασε την περιβαλλοντική νομοθεσία, προκάλεσε σοβαρή ζημία στο οικοσύστημα, έκανε απόληψη υλικού μέσα από την κοίτη με βαριά μηχανήματα έργου, έκανε αντιπλημμυρικά έργα χωρίς αδειοδότηση κ.λπ.

Ο νυν περιφερειάρχης Ηπείρου και εκ νέου υποψήφιος Αλέκος Καχριμάνης αποφάσισε να αντιδράσει, και μάλιστα έντονα, μέσω του αγαπημένου του μέσου, του facebook.

Ο κ. Καχριμάνης έρχεται να επιτεθεί στους επιθεωρητές περιβάλλοντος. Κατά τη συνήθη τακτική του σε τέτοιες περιπτώσεις, ο κ. Καχριμάνης δημιουργεί τις εύκολες και λαϊκίστικες αντιπαραθέσεις του τύπου: το «φως» ενάντια στο «σκοτάδι», το «σωστό» ενάντια στο «λάθος». Και φυσικά, ο ίδιος βρίσκεται πάντα από τη σωστή πλευρά. Και όλοι οι άλλοι που τον αμφισβητούν στη λάθος πλευρά.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, κάνει και κάτι άλλο: Έρχεται να αμφισβητήσει με επιθετικό τρόπο, ένα πόρισμα που προέρχεται από την κεντρική διοίκηση. 

Ο κ. Καχριμάνης εκτιμά ότι δεν χρειαζόταν περιβαλλοντική αδειοδότηση επειδή η επίμαχη περιοχή του Λούρου είχε κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι επιθεωρητές κρίνουν όμως ότι η έκτακτη ανάγκη δεν αφορούσε τη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά τις εκβολές του Λούρου. Ακόμα και αν υπάρχει το ενδεχόμενο να κάνουν λάθος οι επιθεωρητές, υπάρχουν άλλοι δρόμοι κι άλλοι τρόποι για να αντιμετωπιστεί το θέμα. Ο κ. Καχριμάνης όμως δεν τους επιλέγει. Ως συνήθως θεωρεί ότι έχει το αλάθητο.


«Χαίρονται γιατί σε καθαρισμό ποταμού οι ‘ειδικοί’ του Περιβάλλοντος έβαλαν πρόστιμο στην Περιφέρεια. Ούτε από νομοθεσία ξέρουν αλλά στο Τέλος πάντα η Δύναμη του σωστού νικάει τους δήθεν. Άκουσον Άκουσον σε περιοχή Έκτακτης Ανάγκης βρήκαν ότι δεν έχουμε περιβαλλοντική μελέτη… Αιδώς Αργείοι. Εμείς Το ΚΑΘΗΚΟΝ» αναφέρει ο υποψήφιος περιφερειάρχης στην ανάρτησή του.

Ποιο καθήκον ακριβώς; Να γίνονται αντιπλημμυρικά έργα χωρίς μελέτες (οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας δεν ήταν απλώς καθαρισμός από φερτά υλικά); Να γίνονται απευθείας αναθέσεις συνεχώς; 

Να μην έχει γίνει ακόμα η οριοθέτηση του ποταμού, και ιδίως σε μεγάλο τμήμα του που έχει προσδιοριστεί ως Ζώνη Δυνητικά Υψηλού Κινδύνου Περιοχές;


* Φωτό αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΑΡΚΕΤΑ ...ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ...
Η ΕΜΜΟΝΗ ΤΟΥ ΣΤΟ . ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ .. ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ , ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩΙΣΜΟ ... ΑΥΤΟ ΜΕ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ [[ ΜΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ]] ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ... ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΛΕΚΟ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΄΄ ΛΟΥΡΟΥ '' ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙΣ ΠΙΑ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ..... ΟΥ ΓΑΡ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ......
ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΉΣ
Διαφεντεύει την Ήπειρο όπως κρίνει αυτός. Έχει αναστήσει εργολαβισκους πεθαμένους συνεταιρικά πάντα, έχει με την συμβολή δημάρχων έναντι έργων ΕΣΠΑ της Περιφέρειας δημιουργήσει ένα κατεστημένο ανεξέλεγκτο ακόμη και από την Κεντρική Διοίκηση. Ακόμη και ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να τον ελέγξει που καθάρισε τον Πατούλη εν μια νυκτί για ένα ζεϊμπέκικο και τον Καχριμανη που έχει τόσα δικαστήρια σε εκκρεμότητα δεν τον αγγίζει. Μην ξεχνάτε και τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων... Ας μας πει ο Αλέκος σε πόσες εταιρίες είναι αφανής μέτοχος ... Άσφαλτο σε πανηγύρια και σε μονές... Η συνταγή της επιτυχίας...
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back