Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ποια νοικοκυριά στην Ήπειρο δικαιούνται… τηλεοπτικό σήμα

Εικόνα του άρθρου Ποια νοικοκυριά στην Ήπειρο δικαιούνται… τηλεοπτικό σήμα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/05/2021, 12:29
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το πρόβλημα που δημιούργησε η εν μια νυκτί κατάργηση της ΕΡΤ το 2013 και η ουσιαστική εκχώρηση μονοπωλίου στην Digea, άφησε χωρίς τηλεοπτικό σήμα πολλές περιοχές της χώρας, καθώς δεν εκσυγχρονίστηκαν όλοι οι αναμεταδότες, ώστε να προσαρμοστούν στο ψηφιακό σήμα.

Τώρα, η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει το πρόγραμμα επιδοτήσεων για τηλεοπτική κάλυψη που είχε ξεκινήσει εδώ και 3 χρόνια περίπου.

Μέσω Cosmote, νοικοκυριά σε 936 περιοχές που δεν έχουν σήμα, θα αποκτήσουν εξοπλισμό που θα τους δίνει τη δυνατότητα.

Για την ακρίβεια, το πρόγραμμα του Υπουργείου Ψηφιακής Μεταρρύθμισης ύψους 30,87 εκατ. ευρώ έχει διάρκεια μέχρι το 2028 και θα επιδοτεί με 150 ευρώ για αγορά εξοπλισμού.

Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις έχει ανοίξει στο gov.gr για τους ενδιαφερόμενους που μέχρι σήμερα δεν είχαν πρόσβαση στα τηλεοπτικά προγράμματα των ελληνικών σταθμών, με την αίτηση να υποβάλλεται για 15 ημερολογιακές ημέρες ανά τετράμηνο, με την πρώτη προθεσμία υποβολής λήγει στις 15 Ιουνίου.

Η αίτηση υποβάλλεται με πρωτοβουλία του ενδιαφερόμενου είτε ηλεκτρονικά από τον ίδιο μέσω σχετικής εφαρμογής στο gov.gr, είτε μέσω των εξουσιοδοτημένων χρηστών των Κ.Ε.Π.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αιτηθούν για επίγεια ή δορυφορική ευρυεκπομπή, σταθερή ή κινητή ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο και θα λάβουν τον απαραίτητο εξοπλισμό με 8 χρόνια εγγύηση πρόσβασης σε προγράμματα εθνικής και τοπικής εμβέλειας και εξοπλισμού και της εγκατάστασης του. Θα μπορούν να επιλέγουν ελεύθερα πάροχο. 

Για την υποβολή της αίτησης απαιτούνται κωδικοί πρόσβασης το Taxisnet, αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της μόνιμης κατοικίας, email,  σταθερό-κινητό τηλέφωνο, ενδεκαψήφιος αριθμός της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στην κύρια και μόνιμη κατοικία, τον οικισμό στον οποίο βρίσκεται η μόνιμη κατοικία.

Οι περιοχές στην Ήπειρο που δικαιούνται συμμετοχή στο πρόγραμμα, είναι οι εξής:

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back