ΤΥΠΟΣ TV

Ποια είναι η πιο δημοφιλής πόλη της Ευρώπης;

Εικόνα του άρθρου Ποια είναι η πιο δημοφιλής πόλη της Ευρώπης;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/09/2023, 20:38
ΤΥΠΟΣ TV

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στις 27 Σεπτεμβρίου, συγκρίναμε τις διεθνείς αφίξεις τουριστών το 2022, όπως καταρτίστηκαν από την Statista. 



10η: Άμστερνταμ, Ολλανδία

Πόλεις όπως η Ρώμη, η Βενετία, το Βερολίνο και η Πράγα δεν κατάφεραν να μπουν στην πρώτη δεκάδα. Το Άμστερνταμ, ωστόσο, υποδέχτηκε 5 εκατομμύρια ξένους επισκέπτες το 2022. Ωστόσο, ένας τόσο μεγάλος αριθμός τουριστών έχει προκαλέσει και προβλήματα στην ολλανδική πρωτεύουσα. Για να περιοριστεί ο τουρισμός των πάρτι, τέθηκε σε ισχύ απαγόρευση του καπνίσματος κάνναβης σε δημόσιους χώρους. Η συνοικία των κόκκινων φώτων (φωτογραφία) θα μεταφερθεί στα περίχωρα της πόλης.


9η: Λισαβόνα, Πορτογαλία

Η Λισαβόνα ήταν κάποτε μια εξέχουσα πόλη-λιμάνι από το οποίο ξεκινούσαν πλοία για να εξερευνήσουν μακρινούς κόσμους. Σήμερα, συμβαίνει το αντίθετο - ο κόσμος έρχεται στην πορτογαλική πρωτεύουσα. Το 2022, 5,4 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφθηκαν τη Λισαβόνα. Η πόλη φημίζεται για την παλιά της πόλη, τις εκκλησίες, το κάστρο και τα μουσεία της. Ένα αξιοθέατο που δεν πρέπει να χάσετε είναι το ιστορικό τραμ της Λισαβόνας, το οποίο ξεκινά από το παλιό κέντρο της πόλης.


8η: Αθήνα, Ελλάδα

Περίπου 5,5 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν την ελληνική πρωτεύουσα το 2022. Η περιοχή θεωρείται ότι κατοικείται από τη Νεολιθική περίοδο (3.000 π.Χ.), καθιστώντας την μία από τις παλαιότερες συνεχώς κατοικημένες πόλεις της Ευρώπης. Συγκριτικά, η Ακρόπολη είναι εντελώς νέα. Τα ερείπια της άλλοτε μεγαλοπρεπούς ακρόπολης χτίστηκαν κατά το δεύτερο μισό του 5ου αιώνα π.Χ.


7η: Μαδρίτη, Ισπανία

Δεν είναι λιγότερες από τρεις ισπανικές πόλεις που μπήκαν στην πρώτη δεκάδα. Η πρωτεύουσα της Ισπανίας, η Μαδρίτη, υποδέχτηκε 6 εκατομμύρια ξένους τουρίστες. Στα κορυφαία αξιοθέατα περιλαμβάνονται το μουσείο τέχνης Prado, το παλάτι Palacio Real και η Plaza Mayor, όπου ντόπιοι και τουρίστες αρέσκονται να περνούν το χρόνο τους.


6η: Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Η Βουδαπέστη υποδέχτηκε περίπου 6,9 εκατομμύρια επισκέπτες το 2022. Η ουγγρική πρωτεύουσα είναι γνωστή για την υπέροχη αρχιτεκτονική της, τις εντυπωσιακές γέφυρες και τα ιστορικά μνημεία της. Το νεογοτθικό κτίριο του Κοινοβουλίου στις όχθες του Δούναβη είναι ένα από τα μεγαλύτερα κτίρια του Κοινοβουλίου στον κόσμο - διαθέτει σχεδόν 700 δωμάτια.


5η: Βαλένθια, Ισπανία

Η Βαλένθια είναι ένας πολύπλευρος προορισμός με τη γοητευτική παλιά της πόλη γεμάτη γοτθική αρχιτεκτονική, τα φουτουριστικά κτίρια του συγκροτήματος της Πόλης των Τεχνών και των Επιστημών και έναν ζωντανό παραλιακό πεζόδρομο με πολλά εστιατόρια και μπαρ. Εντυπωσιακά 8,6 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν πέρυσι αυτή την πόλη που συνορεύει με τη Μεσόγειο.


4η: Βαρκελώνη, Ισπανία

Η πιο πολυσύχναστη πόλη της Ισπανίας, ωστόσο, είναι η Βαρκελώνη. Φιλοξένησε 9,8 εκατομμύρια διεθνείς τουρίστες το 2022, από τους partygoers μέχρι τους λάτρεις του πολιτισμού. Η Sagrada Família, του Καταλανού αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί, είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα. Η κατασκευή της ξεκίνησε το 1882 και έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το 2026, με αφορμή την εκατονταετηρίδα από τον θάνατο του αρχιτέκτονα. Ωστόσο, πολλοί έχουν εκφράσει αμφιβολίες για το αν θα τηρηθεί η ημερομηνία.


3η: Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Συνδέοντας την Ασία με την Ευρώπη, η Κωνσταντινούπολη είναι μια ζωντανή μητρόπολη που υποδέχτηκε 16 εκατομμύρια επισκέπτες το 2022. Διαφορετικοί πολιτισμοί και θρησκείες έχουν αφήσει το σημάδι τους στο πέρασμα των αιώνων, όπως φαίνεται σε μνημεία όπως η Αγία Σοφία. Ήταν αρχικά χριστιανική εκκλησία και μετατράπηκε σε τζαμί υπό την οθωμανική κυριαρχία. Στη συνέχεια έγινε μουσείο και τώρα είναι και πάλι τζαμί.


2η: Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Το Big Ben, η Γέφυρα του Πύργου και τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ είναι μερικά μόνο από τα αξιοθέατα που έφεραν 16,1 εκατομμύρια ξένους τουρίστες στο Λονδίνο πέρυσι. Εκτός από την κληρονομιά της μοναρχίας, το Λονδίνο διαθέτει έντονη νυχτερινή ζωή, μια ζωντανή μουσική σκηνή, γαστρονομικές λιχουδιές από όλο τον κόσμο, εντυπωσιακές συλλογές έργων τέχνης και πολλές φιλόξενες παμπ.


1η: Παρίσι, Γαλλία

Με 19,4 εκατομμύρια διεθνείς αφίξεις το 2022, το Παρίσι ήταν η πόλη με τις περισσότερες επισκέψεις στην Ευρώπη το 2022. Εμβληματικά μνημεία όπως το Λούβρο, ο Πύργος του Άιφελ, η Παναγία των Παρισίων και άλλα προσδίδουν στην πόλη αυτή μια διαχρονική γοητεία. Όταν περπατάτε στη ρομαντική γειτονιά της Μονμάρτης ή κάθεστε δίπλα στον ποταμό Σηκουάνα, δεν είναι δύσκολο να καταλάβετε γιατί το Παρίσι αποκαλείται και η πόλη του έρωτα!

Πηγή: DW

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back