ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ παραδοσιακού μάρκετινγκ και διαφημίσεων Google

Εικόνα του άρθρου Ποια είναι η διαφορά μεταξύ παραδοσιακού μάρκετινγκ και διαφημίσεων Google
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/02/2023, 15:43
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι διαφημίσεις Google και οι παραδοσιακές μέθοδοι μάρκετινγκ προσφέρουν διαφορετικά οφέλη για την προβολή μίας επιχείρησης. Συνδυάζοντας αυτές τις στρατηγικές, μια μεγάλη εταιρεία μπορεί να προσεγγίσει το κοινό της πιο αποτελεσματικά και να αυξήσει το λεγόμενο brand awareness. Να κάνει δηλαδή το προϊόν και τις υπηρεσίες τις περισσότερο γνωστές στον κόσμο και να προσεγγίσει καινούργια πελατεία.

Η Google διαθέτει ένα τεράστιο δίκτυο χρηστών και εκατομμύρια άνθρωποι καθημερινά χρησιμοποιούν τη μηχανή αναζήτησης προκειμένου να βρουν πληροφορίες. Αυτό της δίνει ένα πλεονέκτημα, να προσφέρει στις επιχειρήσεις τα κατάλληλα εργαλεία, προκειμένου να κάνουν στενευμένες διαφημίσεις στο κοινό που επιθυμούν.

Οι διαφημίσεις Google διαθέτουν ένα εξειδικευμένο μοντέλο πληρωμής ανά κλικ (PPC), που σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις πληρώνουν μόνο όταν ένας χρήστης κάνει κλικ στη διαφήμισή τους. Αυτό το καθιστά ως μια πιο αποδοτική και οικονομική επιλογή διαφήμισης σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μεθόδους όπως είναι η τηλεοπτική και έντυπη διαφήμιση, πού μπορεί να είναι πιο ακριβές.

Η Google  επιτρέπει στις επιχειρήσεις να στοχεύουν συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά και σσυγκεκριμένες ομάδες ατόμων με βάση τα δημογραφικά τους στοιχεία, διασφαλίζοντας έτσι ότι η διαφήμισή τους θα προβληθεί  σε άτομα που είναι πιο πιθανό να ενδιαφέρονται για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα υψηλότερο ποσοστό μετατροπής και καλύτερη απόδοση της επένδυσης των χρημάτων που ξοδεύονται για την διαφήμιση.

Επίσης η πλατφόρμα της Google παρέχει λεπτομερείς μετρήσεις και αναλυτικά στοιχεία που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να μετρούν την επιτυχία των καμπανιών τους. Αυτό επιτρέπει στις επιχειρήσεις να λαμβάνουν αποφάσεις βάσει δεδομένων και να βελτιστοποιούν τις καμπάνιες τους για καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα για κάθε digital marketing agency, που διαχειρίζεται τις καμπάνες των επιχειρήσεων, προσπαθώντας να φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα και να μειώσει το κόστος της διαφημιστικής επένδυσης. Η Google επιβραβεύει τις καλές και σωστές διαφημίσεις μειώνοντας το κόστος στο (PPC)

Ποια είναι όμως και τα οφέλη από τις παραδοσιακές μεθόδους μάρκετινγκ

Οι παραδοσιακές μέθοδοι διαφήμισης, όπως η τηλεόραση, τα έντυπα, τα διάφορα διαφημιστικά banner, κ.α., μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας προσεγγίζοντας ένα μεγάλο κοινό σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για επιχειρήσεις που λανσάρουν ένα νέο προϊόν ή υπηρεσία και θέλουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και να γίνουν γνωστές σε μια νέα αγορά.

Οι παραδοσιακές μέθοδοι μάρκετινγκ θεωρούνται πιο αξιόπιστες από τους καταναλωτές, καθώς συχνά συνδέονται με καθιερωμένες μάρκες και επιχειρήσεις. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών σε μια μάρκα και τελικά σε υψηλότερες πωλήσεις.

Οι τηλεοπτικές διαφημίσεις και οι έντυπες διαφημίσεις μπορούν να προκαλέσουν συναισθήματα στους θεατές, καθιστώντας την προβολή τους αρκετά αποτελεσματική. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε έναν ισχυρότερο δεσμό, μεταξύ καταναλωτών και επωνυμίας και να βοηθήσει σε μια μεγαλύτερη αφοσίωση των πελατών σην επιχείρηση.

Συμπερασματικά, συνδυάζοντας μια διαφήμιση Google με τις παραδοσιακές μεθόδους μάρκετινγκ, μια μεγάλη εταιρεία μπορεί να προσεγγίσει πιο αποτελεσματικά το κοινό της και να πετύχει τους στόχους μάρκετινγκ που θέλει. Το Google Ads παρέχει στοχευμένη, οικονομική και αποδοτική διαφήμιση, ενώ οι παραδοσιακές μέθοδοι προσφέρουν αυξημένη αναγνωρισιμότητα επωνυμίας, εμπιστοσύνη και συναισθηματικό αντίκτυπο. Και οι δύο στρατηγικές έχουν τα δυνατά τους σημεία, ενώ σε συνδυασμό μπορούν να μεγιστοποιήσουν το μάρκετινγκ και να οδηγήσουν γρήγορα μια εταιρεία στον στόχο της.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3