Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Plásmata II-Τμήμα Αρχιτεκτόνων: Μια έκθεση με ερευνητικά πρότζεκτ

Εικόνα του άρθρου Plásmata II-Τμήμα Αρχιτεκτόνων: Μια έκθεση με ερευνητικά πρότζεκτ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/07/2023, 16:08
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Μεταβολίζοντας τις δυναμικές του τόπου: Υβριδικές προσεγγίσεις αστικού σχεδιασμού πέρα από ανθρωποκεντρικούς σκοπούς»: Αυτός είναι ο τίτλος της έκθεσης ερευνητικών πρότζεκτ αστικού σχεδιασμού που διοργανώνουν τα «PlásmataII: Ioannina» της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθημερινά μέχρι τις 6 Ιουλίου, από τις 19:00 έως τις 22:00, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής».

Στην παρούσα έρευνα διερευνώνται οι δυνατότητες ενεργοποίησης του διευρυμένου συνόλου δεδομένων του αστικού και του φυσικού χώρου στην αναζήτηση νέων κατευθύνσεων στον αστικό σχεδιασμό πέρα από συμβατικές ανθρωποκεντρικές οπτικές. Με αντικείμενο αναφοράς την πόλη των Ιωαννίνων και την ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου με κέντρο τη λίμνη Παμβώτιδα, το φυσικό και το αστικό τοπίο συγκροτούνται ως ένα ενιαίο πεδίο όπου ο ανθρώπινος παράγοντας συχνά επιτείνει φαινόμενα περιβαλλοντικής κρίσης, με επιπτώσεις και στον ίδιο τον άνθρωπο.

Εκτός από την έκθεση, θα γίνει και μια ημερίδα στις 6 Ιουλίου, στις 17:30, στα παλιά σφαγεία. Στην ημερίδα θα γίνουν συζητήσεις με θεματική τις βιοσυστημικές προσεγγίσεις σχεδιασμού, την αρχιτεκτονική πέρα από ανθρωποκεντρικούς σκοπούς, τις ερευνητικές προεκτάσεις στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση, την αναζήτηση ταυτότητας για την πόλη, τις επιδράσεις του τόπου και ειδικά της λίμνης και του τοπίου στη διαμόρφωση της ζωής των κατοίκων των Ιωαννίνων.

Παράλληλα, οι φοιτητές θα παρουσιάσουν τα έργα τους, όπως και οι διδάσκοντες το ερευνητικό θέμα. Οι διδάσκοντες είναι: Γιάννης Ζαβολέας (αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων & Faculty Member, University of New South Wales), Κάρολος Γαλανός (εντεταλμένος διδάσκων, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων), Ελένη Σιόντη (εντεταλμένη διδάσκουσα, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3