Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

​Πιο αυστηροί οι κανόνες στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Εικόνα του άρθρου ​Πιο αυστηροί οι κανόνες στη ρύθμιση των 100 δόσεων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/06/2016, 12:55
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυστηρότεροι κανόνες για χιλιάδες φορολογούμενους που υπάγονται στη ρύθμιση των 100 δόσεων μπαίνουν σε εφαρμογή από την Παρασκευή, 1η Ιουλίου με αποτέλεσμα ορισμένοι να κινδυνεύουν να χάσουν την ευνοϊκή ρύθμιση αν δεν προσέξουν.

Πιο συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων για παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο αν δεν εξοφλήσουν τις νέες οφειλές τους εντός 15 ημερών.

Αν τεθούν εκτός ρύθμισης, η εφορία θα διεκδικήσει το ανεξόφλητο υπόλοιπο των ρυθμισμένων έως 100 δόσεις οφειλών, εφαρμόζοντας μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, π.χ κατασχέσεις καταθέσεων.

Παλαιότερα, οι φορολογούμενοι, οι οποίοι είχαν υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων, είχαν τρίμηνη προθεσμία στη διάθεσή τους για να τακτοποιήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, τόσο τις ατομικές όσο και αυτές για τις οποίες είχαν ευθύνη καταβολής.

Για να μην βγουν από την ρύθμιση των 100 δόσεων από 1ης Ιουλίου, οι υπόχρεοι θα πρέπει είτε να εξοφλούν τις νέες οφειλές εγκαίρως πριν λήξουν, είτε να τις εξοφλούν εφάπαξ εντός 15 ημερών, είτε να τις εντάξουν στη ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων. Για υπαγωγή στη πάγια ρύθμιση, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να επισκεφθεί την ΔΟΥ στην οποία ανήκει και να προσκομίσει τα απαιτούμενα έγγραφα.

Σημειώνεται ότι τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί από τις 15 Δεκεμβρίου 2015 και μετά και δεν έχουν υπαχθεί σε κάποια ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν στη πάγια των 12 ή 24 δόσεων.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back