Oikonomou pisoi
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Peugeot 208 και σε ηλεκτροκίνητη έκδοση

Εικόνα του άρθρου Το Peugeot 208 και σε ηλεκτροκίνητη έκδοση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/02/2019, 16:21
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Peugeot θα προσθέσει μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση στην γκάμα της. Πρόκειται για το 208, ενώ πολύ σύντομα και μέσα στα πλάνα της είναι να προσθέσει ηλεκτρικές εκδόσεις στα 508 και 5008.

Το 208 θα παρουσιαστεί σε λίγες ημέρες στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης και θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό αυτοκίνητο από τον προκάτοχό του. Θα διαθέτει περισσότερο επιθετικό στιλ, νέες επιλογές χρωμάτων και τρισδιάστατη οθόνη οργάνων.

Η αυτονομία του μοντέλου αποκλειστικά με την ηλεκτρική ενέργεια θα είναι 340 χιλιόμετρα βάσει των νέων ορίων ρύπων WLTP. Ο ανταγωνισμός του μοντέλου αναμένεται να είναι μεγάλος, καθώς η ηλεκτρική έκδοση θα βρεθεί αντιμέτωπη με το Renault Zoe, αλλά και με το Hyundai Kona και Kia Soul.

Το ηλεκτρικό 208 θα ζυγίζει περίπου 250 κιλά περισσότερο από τις εκδόσεις που έχουν κινητήρες εσωτερικής καύσης, με την μπαταρία λιθίου να ζυγίζει 50 κιλά και να βρίσκεται κάτω από τα πίσω καθίσματα, όπου βρίσκονται οι δεξαμενές βενζίνης για μοντέλα βενζίνης ή ντίζελ.

Σύμφωνα με το πλάνο της εταιρείας, η Peugeot σχεδιάζει να παράγει έως και τα 350.000 μοντέλα 208 παγκοσμίως μέχρι το 2020. Ακόμη δεν έχει ακόμη ανακοινώσει την τιμολόγηση του νέου 208. Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρχουν πέντε εκδόσεις συμπεριλαμβανομένης και της έκδοσης e-GT, η οποία θα είναι η πιο ακριβή επιλογή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back