ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Η τιμή του Brent ξεπέρασε τα 90 δολάρια

Εικόνα του άρθρου Πετρέλαιο: Η τιμή του Brent ξεπέρασε τα 90 δολάρια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/09/2023, 21:22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν περισσότερο από 1% την Τρίτη, αφού η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία ανακοίνωσαν νέα παράταση των εθελοντικών περικοπών της προσφοράς τους, επεκτείνοντας τη συνδυασμένη μείωση κατά 1,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) για άλλους τρεις μήνες έως τον Δεκέμβριο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent για τον Νοέμβριο σημείωναν άνοδο 1,21 δολάρια ή περίπου 1,4% στα 90,21 δολάρια το βαρέλι, ξεπερνώντας το επίπεδο των 90 δολαρίων για πρώτη φορά από τον περασμένο Νοέμβριο.

Tα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) για τον Οκτώβριο αυξήθηκαν κατά 1,59 δολάρια, ή περίπου 1,9%, στα 87,14 δολάρια το βαρέλι.

Η απόφαση του Ριάντ να παρατείνει την εθελοντική περικοπή κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια ανά ημέρα θα επανεξετάζεται κάθε μήνα ανέφερε την Τρίτη το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Το αδελφό μέλος του ΟΠΕΚ+, η Ρωσία, παρέτεινε επίσης τις περικοπές της μέχρι το τέλος του έτους «για να διατηρήσει τη σταθερότητα και την ισορροπία» στις αγορές πετρελαίου, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Αλεξάντερ Νόβακ.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο μειώνει τις εξαγωγές κατά 300.000 bpd για την περίοδο αυτή. Έχει μειώσει την παραγωγή και τις εξαγωγές παράλληλα με τη Σαουδική Αραβία, επιπλέον των υφιστάμενων μειώσεων της προσφοράς του ΟΠΕΚ+.

Η Ρωσία είχε δηλώσει ότι θα μειώσει τις εξαγωγές πετρελαίου κατά 500.000 bpd, περίπου 5% της παραγωγής της, τον Αύγουστο και κατά 300.000 bpd τον Σεπτέμβριο. Η Ρωσία μειώνει επίσης την παραγωγή πετρελαίου κατά 500.000 bpd μέχρι το τέλος του 2024.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back