ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το πετρέλαιο αυξήθηκε λόγω… ΗΠΑ και Κίνας

Εικόνα του άρθρου Το πετρέλαιο αυξήθηκε λόγω… ΗΠΑ και Κίνας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/05/2024, 10:10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν την Πέμπτη, καθώς η μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού εν μέσω της αύξησης των εισαγωγών διυλιστηρίων και η αύξηση των κινεζικών εισαγωγών σε ετήσια βάση τον περασμένο μήνα στήριξαν τις υψηλότερες προσδοκίες για τη ζήτηση των δύο μεγαλύτερων χωρών κατανάλωσης αργού στον κόσμο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent για τον Ιούλιο αυξήθηκαν κατά 27 σεντς ή 0,3% στα 83,85 δολάρια το βαρέλι έως τις 08:50 ώρα Ελλάδας. Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate για τον Ιούνιο σημείωνε άνοδο 34 σεντς ή 0,4% στα 79,33 δολάρια το βαρέλι.

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, τον μεγαλύτερο χρήστη πετρελαίου στον κόσμο, μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 1,4 εκατ. βαρέλια στα 459,5 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας, περισσότερο από τις προσδοκίες των αναλυτών για μείωση κατά 1,1 εκατ. βαρέλια. Τα αποθέματα μειώθηκαν καθώς η δραστηριότητα των διυλιστηρίων αυξήθηκε κατά 307.000 βαρέλια ανά ημέρα (bpd) την περίοδο αυτή.

Οι αποστολές αργού τον Απρίλιο στην Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο, ήταν 44,72 εκατομμύρια μετρικοί τόνοι ή περίπου 10,88 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, σύμφωνα με τα τελωνειακά στοιχεία της Κίνας που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη. Αυτό ήταν αυξημένο κατά 5,45% από τα σχετικά χαμηλά 10,4 εκατομμύρια bpd που εισήχθησαν τον Απρίλιο του 2023.

Οι ελπίδες για κατάπαυση του πυρός στη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς-Γάζα εμπόδισαν τις τιμές του πετρελαίου να κινηθούν υψηλότερα. Οι ΗΠΑ δήλωσαν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ότι οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να είναι σε θέση να κλείσουν τα χάσματα μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back