ΚΟΣΜΟΣ

Περισσεύει η οργή για την αστυνομική βία στην Αμερική

Εικόνα του άρθρου Περισσεύει η οργή για την αστυνομική βία στην Αμερική
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/09/2016, 21:36
ΚΟΣΜΟΣ

Οργή για μια ακόμη φορά στην Αμερική μετά από ένα ακόμη περιστατικό αστυνομικής βίας που στοίχισε τη ζωή ενός αφροαμερικανού πολίτη. Χιλιάδες άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν χτες στους δρόμους του Σάρλοτ, στη Βόρεια Καρολίνα, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Δώδεκα αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τις βίαιες συγκρούσεις που ακολούθησαν τον θάνατο Αφροαμερικανού άνδρα από αστυνομικά πυρά στην πόλη Σάρλοτ, στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ.

Οι διαδηλωτές κατέστρεψαν οχήματα της αστυνομίας γύρω από το οικοδομικό τετράγωνο όπου συνέβη το περιστατικό, ανέφερε η Αστυνομία Σάρλοτ-Μέκλενμπουργκ.

Σύμφωνα με τις αρχές οι αστυνομικοί βρίσκονταν σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων και έψαχναν έναν ύποπτο, όταν είδαν τον 43χρονο Κιθ Λαμόντ Σκοτ, να βγαίνει ένοπλος από το αυτοκίνητό του.

Ωστόσο, η οικογένεια του θύματος αρνείται ότι ο Σκοτ οπλοφορούσε, ισχυρίζεται ότι είχε κατέβει στο πάρκινγκ της πολυκατοικίας για να παραλάβει το γιο του από το σχολείο και ζητά να λάμψει η αλήθεια.

Απόδοση δικαιοσύνης ζητά και η οικογένεια του 40χρονου Τέρενς Κράτσερ, που πυροβολήθηκε από αστυνομικό, ενώ όπως φαίνεται σε βίντεο που δημοσιοποίησε η αστυνομία, ήταν άοπλος και είχε τα χέρια του στον αέρα.

Διερεύνηση για το περιστατικό ξεκινά και το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών, προκειμένου να εξεταστεί αν έχει υπάρξει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Αυτό που ζητάμε είναι να γίνουν ειρηνικές διαδηλώσεις και να γίνει σεβαστή η κουλτούρα της οικογένειας μας γιατί εμείς λειτουργούμε και ζούμε με ειρήνη και αγάπη», δήλωσε η αδερφή του θύματος.

Στο βίντεο της αστυνομίας φαίνεται ξεκάθαρα ο άοπλος Κράτσερ να κατευθύνεται με τα χέρια ψηλά προς το αυτοκίνητό του. Όταν φτάνει κοντά στη θέση του συνοδηγού πέφτει αρχικά στο έδαφος από όπλο αναισθητοποίησης και στη συνέχεια πυροβολείται θανάσιμα.

Με τον Σκοτ, ο αριθμός των ανθρώπων που έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά φέτος ανέρχεται στους 702. Από αυτούς, αναφέρει η Washington Post, οι 163 ήταν μαύροι.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back