Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Περιμένοντας νομοθετική ρύθμιση για τα πτηνοτροφικά δάνεια

Εικόνα του άρθρου Περιμένοντας νομοθετική ρύθμιση για τα πτηνοτροφικά δάνεια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/03/2017, 16:04
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, μαζί με αντιπροσώπους ρουμανικών εταιρειών του αγροδιατροφικού τομέα και εισαγωγείς ελληνικών τροφίμων και ποτών στην αγορά της Ρουμανίας, επισκέφθηκαν τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη.

Στο περιθώριο της συνάντησης, ο κ. Καραγιάννης έθεσε το ζήτημα των δανείων πτηνοτροφικών μονάδων στην Ήπειρο, καθώς οι τράπεζες, λίγο πριν έρθει η αναμενόμενη νομοθετική ρύθμιση, προχωρούν σε ειδοποιήσεις για τα καθυστερούμενα.

Ο κ. Κόκκαλης ενημέρωσε πως για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει ήδη δρομολογηθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Οι επιχειρηματίες βρέθηκαν στην Ελλάδα με αφορμή την διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών Food Expo 2017 και συζήτησαν στη συνάντηση τις δυνατότητες σύστασης μικτών επιχειρήσεων μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων στον κτηνοτροφικό τομέα, καθώς και την ανάπτυξη συνεργασίας σε ζητήματα δενδροκομίας (με έμφαση στην καλλιέργεια καρυδιάς) καθώς και η καλύτερη προώθηση και προβολή των ελληνικών προϊόντων στη ρουμανική αγορά. Οι ρουμάνοι αντιπρόσωποι είχαν θετικά σχόλια για την εφαρμογήτης κοινοτικής οδηγίας για τους χρόνους πληρωμής των παραγωγών νωπών και ευπαθών προϊόντων από τις αλυσίδες λιανεμπορίου, σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back