ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Περιμένοντας αποφάσεις

Εικόνα του άρθρου Περιμένοντας αποφάσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/02/2021, 11:06
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα Γιάννενα περιμένουν την Παρασκευή, οπότε θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα, για να δούνε αν θα περιλαμβάνονται σε αυτά και στην εξέλιξη που καλείται εσχάτως «ολικό λοκντάουν». Δεν είναι κάτι τέτοιο βέβαια, από τη στιγμή που ο κόσμος πηγαίνει κανονικά στις δουλειές του, έστω και με ποσοστώσεις, ενώ ούτε καν τα «ολικά κλεισίματα» είναι ίδια από περιοχή σε περιοχή.

Θα κλείσουν τα σχολεία ξανά; Θα κλείσουν τα καταστήματα; Θα περιοριστεί ο χρόνος επιτρεπόμενης κυκλοφορίας με SMS από τις 6 το απόγευμα;

Υπενθυμίζεται ότι ο όρος «ολικό λοκντάουν» χρησιμοποιείται κατά κόρον από την κυβέρνηση, η οποία βλέπει ότι τα μέτρα που λαμβάνει δεν έχουν γενικά και οριστικά αποτελέσματα. Τον ίδιο ακριβώς όρο χρησιμοποίησαν οι κυβερνητικοί παράγοντες για την επιστροφή στους περιορισμούς τον περασμένο Νοέμβριο.

Τι μεσολάβησε όμως από τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού στις 27 Ιανουαρίου για τον «τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η έξαρση του ιού από τον Δήμο Ιωαννιτών και την Περιφέρεια Ηπείρου» μέχρι σήμερα, ούτε ένα μήνα μετά;

Από τις 8 Φεβρουαρίου έχουν καταγραφεί από τον ΕΟΔΥ συνολικά 121 κρούσματα στο νομό Ιωαννίνων. Ο αριθμός δεν είναι αυτός που θα οδηγούσε σε κάποιου είδους αυστηρότερο «κλείσιμο». Υπενθυμίζεται ότι την εβδομάδα 18-25 Οκτωβρίου 2020, όταν δηλαδή δεν επιβλήθηκαν άμεσα περιορισμοί στο νομό, τα κρούσματα ήταν συνολικά 186.

Την προηγούμενη εβδομάδα 10-17 Φεβρουαρίου ήταν συνολικά 109.

Το ερώτημα βέβαια είναι πάντα στο πόσο πιέζεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αυτές τις μέρες καλύπτονται αρκετές κλίνες ΜΕΘ και covid στα Γιάννενα, όχι όμως με «τοπικές συρροές». Αυτή την πληροφόρηση τουλάχιστον, λαμβάνουν τοπικές αρχές.

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back