Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Περιφερειάρχης και δήμαρχος εύχονται για το Πάσχα

Εικόνα του άρθρου Περιφερειάρχης και δήμαρχος εύχονται για το Πάσχα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/04/2017, 16:43
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σύμφωνα με τα καθιερωμένα, οι τοπικοί άρχοντες εύχονται για τις γιορτές του Πάσχα. Όπως επίσης είναι συνηθισμένες τα τελευταία χρόνια, οι μεταφορές των παθών και της ανάστασης στην καθημερινότητα με παραλληλισμούς για την κρίση. Ιδού λοιπόν τι λένε τα πασχαλινά μηνήματα:

Αλέκος Καχριμάνης, περιφερειάρχης Ηπείρου:

«Αξιωνόμαστε να γιορτάσουμε και φέτος την κορυφαία γιορτή του Χριστιανισμού, το Άγιον Πάσχα.

Το αναστάσιμο μήνυμα είναι διαχρονικό, πάντα επίκαιρο και  ελπιδοφόρο. 

Σημαίνει το πέρασμα από το θάνατο στη ζωή.

Η Ανάσταση του Χριστού αποτελεί όμως και το στήριγμά μας, η καταφυγή μας στις εφήμερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε είτε ατομικά, είτε συλλογικά.

Δυστυχώς σήμερα, η ζωή των περισσότερων συμπολιτών μας δυσχεραίνεται καθημερινά εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που συνεχίζεται και εμβαθύνεται, συμπαρασύροντας ολοένα και περισσότερους κλάδους.

Η Περιφέρειά μας, η Ήπειρος, δεν έμεινε έξω από το ‘χορό’. Κάθε άλλο. Δοκιμάζεται, ζει το δικό της ‘Γολγοθά’.   

Σήμερα έχουμε στραμμένο το νου και την έγνοια μας, στους ανέργους, στους αδικημένους από την κοινωνία και προς εκείνους  στους οποίους η  ζωή δεν στάθηκε γενναιόδωρη.

Τους καλούμε να αντλήσουν πίστη από το αναστάσιμο μήνυμα. Να έχουν πάντα υπόψη τους, ότι τα Πάθη, τη Σταύρωση, ακολουθεί η Ανάσταση. Να μην τους εγκαταλείπει ποτέ η υπομονή, η ελπίδα, η αισιοδοξία.

Το Πάσχα είναι η κατ΄ εξοχή γιορτή της αγάπης. Αυτήν την αγάπη καλούμαστε όλοι να τη μετουσιώνουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική αλληλεγγύη, όχι μόνο την εορταστική περίοδο που διανύουμε, αλλά σε  όλη τη  διάρκεια του χρόνου.

Ευχόμαστε  η Ανάσταση  να αποτελέσει την απαρχή της ποθούμενης αναγέννησης της πατρίδας μας.

Να φωτίζει τις καρδιές μας, να μας δίνει δύναμη στον καθημερινό αγώνα επιβίωσης.

Να μας οπλίζει με αισιοδοξία και να μας χαρίζει υγεία.

Καλή Ανάσταση. Καλό Πάσχα. Χρόνια Πολλά».

 

Θωμάς Μπέγκας, δήμαρχος Ιωαννίνων:

«Εύχομαι από καρδιάς σε όλους τους συμπολίτες Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα. Τους επισκέπτες της περιοχής μας τους καλωσορίζω και τους εύχομαι να περάσουν ένα όμορφο Πάσχα στον τόπο μας.

Πάσχα σημαίνει έξοδος. Σημαίνει τη διάβαση από την οδύνη και τα  Πάθη στην Ανάσταση και την ελπίδα.

Το μήνυμα της Ανάστασης είναι μήνυμα χαράς, ελπίδας κι αισιοδοξίας κι είναι αυτό το μήνυμα που έχουμε μεγάλη ανάγκη σήμερα όλοι μας.

Όσο μεγάλες δυσκολίες κι αν βιώνουμε, όποιον δύσβατο Γολγοθά κι αν ανεβαίνουμε τα τελευταία χρόνια, έχουμε ανάγκη να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα έρθει ‘η Ανάσταση’ για τη χώρα μας, για τον τόπο μας, για την κοινωνία μας.

Ας κάνουμε το φως της Ανάστασης φως της ελπίδας κι ας προσπαθήσουμε όλοι γι’ αυτό. Δείχνοντας  πίστη στις δυνάμεις μας, αντοχή στα δύσκολα,  δημιουργικότητα στις προκλήσεις. Δείχνοντας την αγάπη και την αλληλεγγύη μας στο συνάνθρωπο που χτυπήθηκε πιο σκληρά από εμάς στην κρίση.

Από την πλευρά του Δήμου Ιωαννιτών, αυτό για το οποίο θέλω να διαβεβαιώσω του συνδημότες μου, είναι ότι  κόντρα σε κάθε δυσκολία συνεχίζουμε και δίνουμε καθημερινά τη μάχη μας για το καλύτερο . Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με επιμονή προσπαθώντας να στηρίξουμε όσους χτυπήθηκαν πιο σκληρά από τη κρίση, να εργαζόμαστε με όραμα και σχέδιο επιδιώκοντας να συμβάλουμε στη δημιουργία συνθηκών που θα δώσουν ελπίδα ανάτασης στην τοπική κοινωνία. Έχοντας πίστη ότι οι συνεργασίες, οι κοινές προσπάθειες και η μεθοδικότητα,  αποδίδουν καρπούς. Κρατώντας πάντα ‘ανοιχτή την πόρτα’ του δημαρχείου σε όλους τους συνδημότες.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ σε όλους». 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back