ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Περιφερειακή» οδός: πολλά πρέπει να γίνουν

Εικόνα του άρθρου «Περιφερειακή» οδός: πολλά πρέπει να γίνουν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/07/2021, 19:01
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η «περιφερειακή οδός» Ιωαννίνων πρέπει να γίνει ασφαλής. Είναι μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα, την οποία ήρθε να υπογραμμίσει για μια άλλη φορά ο θάνατος ενός νέου ανθρώπου, πριν από λίγο καιρό. Ένας δρόμος όπου αναπτύσσονται υψηλές ταχύτητες, όπου δεν υπάρχουν ισόπεδοι κυκλικοί κόμβοι αλλά φανάρια...

Η Περιφέρεια Ηπείρου, με αποφάσεις της στη σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, προχωρά σε κάποιες βελτιωτικές παρεμβάσεις, χωρίς να σημαίνει ότι αυτές επαρκούν ή ότι δεν χρειάζονται κι άλλες.

Καταρχάς, προχωρά στη δημοπράτηση ενός διπλού κυκλικού κόμβου τον οποίο μελετούν οι υπηρεσίες εδώ και δύο χρόνια. Πρόκειται για έναν διπλό κυκλικό κόμβο επί της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας στη συμβολή της με την «περιφερειακή» οδό Ιωαννίνων, με προϋπολογισμό 2.345.000 ευρώ. Ο διπλός κυκλικός κόμβος θα καλύπτει και τη μετακίνηση των οχημάτων προς και από περιοχή όπου δραστηριοποιούνται αρκετές επιχειρήσεις.

Παράλληλα, στην ίδια συνεδρίαση, η οικονομική επιτροπή ενέκρινε την ανακατασκευή της περιφερειακής οδού στην περιοχή σύνδεσης με την οδό Πετροπουλάκη, εκεί που συνέβη το δυστύχημα (στο ύψος του μεταφορικού συνεταιρισμού). Οι υπηρεσίες, μετά και από πρόταση του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, συνέταξαν μελέτη εισόδου-εξόδου στο σημείο συμβολής της δημοτικής οδού με την περιφερειακή οδό. Σημειωτέον ότι στο σημείο αυτό, το παράλληλο οδικό δίκτυο δεν συνεχίζεται.

Το εν λόγω έργο έχει προϋπολογισμό 360.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back