dodoni back
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Περί οικοτοπίας στο Δελβινάκι

Εικόνα του άρθρου Περί οικοτοπίας στο Δελβινάκι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/10/2024, 12:26
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια ημερίδα και ένα workshop με θέμα «Οικοτοπία/Ανακαλύπτοντας το τοπίο» θα γίνουν στις 25 και 26 Οκτωβρίου, στο Δελβινάκι, στο πλαίσιο έναρξης συνεργασίας της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Δήμου Πωγωνίου.

Στις 25 Οκτωβρίου θα γίνει η ημερίδα με τίτλο «Οικοτοπία», στο κτίριο του πρώην Αρρεναγωγείου-Παρθεναγωγείου.

Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι ο Βασίλης Νιτσιάκος, καθηγητής Κοινωνικής Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων («Φύση και πολιτισμός στον ορεινό χώρο. Από το φυσικό στο πολιτισμικό τοπίο»), ο Κώστας Μωραΐτης, ομότιμος καθηγητής Αρχιτεκτονικής Σχολής ΕΜΠ («Έρως και πολιτισμός: φύση, ερωτισμός και η συμβολική πράξη»), η Πηνελόπη Θωμαΐδη, εικαστικός, φωτογράφος («Εργαλεία φωτογραφικής έρευνας για την κριτική αναπαράσταση του τοπίου σαν παρέμβαση στη γεωπολιτική της οικολογίας σήμερα. Η περίπτωση του Under Pressure»), η Ασπασία Κουζούπη, αρχιτέκτονας, επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας («Τοπία λίθων»), ο Κώστας Μπασάνος, εικαστικός, αναπληρωτής καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών Ιωαννίνων («Συντόπος. Σημειώσεις για τη συμβίωση»), ο Ρήγας Τσιακίρης, δασολόγος, «Από τις κότες στις μεσινέζες: ορεινά χειροποίητα πολιτισμικά τοπία σε κατάρρευση», ο Νίκος Παπαδημητρίου, εικαστικός, επίκουρος καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών Ιωαννίνων και ο Δημήτρης Γιουζέπας, επίκουρος καθηγητής στη Αρχιτεκτονική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης («Φυσικές Κατασκευές Κατοίκησης, Workshop στο Τσεπέλοβο, Μάιος 2024»).

Η δεύτερη δράση, που θα υλοποιηθεί την επόμενη ημέρα αφορά στη διοργάνωση ενός workshop με φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι οποίοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν το φυσικό περιβάλλον και το τοπίο ως πεδίο εικαστικού προβληματισμού και δράσης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ