Oikonomou pisoi
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πέραμα… εκτός Ζαγορίου

Εικόνα του άρθρου Πέραμα… εκτός Ζαγορίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/04/2019, 18:51
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τον αποχαρακτηρισμό του Περάματος ως παραδοσιακού οικισμού, όπως έχει χαρακτηριστεί βάσει του Προεδρικού Διατάγματος Ζαγορίου (το οποίο «πιάνει» και οικισμούς της Δημοτικής Κοινότητας Περάματος) υπερασπίζεται η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» και υποψήφια δήμαρχος Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη.

Μάλιστα, σε συνάντηση που είχε με κατοίκους, υπενθύμισε ότι στο Περιφερειακό Χωροταξικό Σχέδιο Ηπείρου υπάρχει πρόβλεψη για την αναθεώρηση του Προεδρικού Διατάγματος, ενώ αναφέρθηκε σε πρωτοβουλία που είχε πάρει η ίδια, ως αντιπεριφερειάρχης, το 2015, ζητώντας με έγγραφό της από το υπουργείο Περιβάλλοντος την προώθηση όλων των διαδικασιών για τον αποχαρακτηρισμό, με το σκεπτιό ότι ο χαρακτηρισμός είχε γίνει αρχικά χωρίς να συντρέχουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις. Το υπουργείο, όπως επεσήμανε, απάντησε προτείνοντας στον Δήμο να κινήσει τη διαδικασία αποχαρακτηρισμού -oι αιχμές προς τη δημοτική αρχή Ιωαννίνων εμφανείς.

Το πολεοδομικό αυτό ζήτημα, για την άρση των περιορισμών, σχετίζεται άμεσα όμως με την προστασία των πηγών Κρύας από τη ρύπανση. Κάτι που η κ. Καλογιάννη έθεσε υπόψη των κατοίκων και δεσμεύτηκε ότι, με την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου και την υποχρεωτική σύνδεση με αυτό όλων των κατοικιών του οικισμού «θα επιτευχθεί η πλήρης εξασφάλιση τη προστασίας των πηγών Κρύας από τη ρύπανση λόγω των παραγόμενων λυμάτων και με την ικανοποίηση της προϋπόθεσης αυτής, ως δήμαρχος θα αναλάβει την ταχεία επίλυση του πολεοδομικού ζητήματος» όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Κατά τα άλλα, η υποψήφια δήμαρχος υπεραμύνθηκε της κατασκευής νέου κόμβου-εξόδου από την Εγνατία Οδό και της σύνδεσής του με τον οδικό άξονα Αμφιθέα-Λυκόστομο, ενός ζητήματος το οποίο είχε επανέλθει στην πολιτική επικαιρότητα πριν από λίγους μήνες με διάφορες αποχρώσεις.


* Φωτογραφία αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back