Λυκ πίσω
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε ο Νίκος Αλέφαντος

Εικόνα του άρθρου Πέθανε  ο Νίκος Αλέφαντος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/06/2020, 18:33
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Νίκος Αλέφαντος, ο προπονητής που πέρασε από πολλούς πάγκους στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έγινε μέχρι και τραγούδι, πέθανε στα 81 του χρόνια.

Ο Αλέφαντος γεννήθηκε το 1939 στην Αθήνα και έπαιξε μπάλα στον Αστέρα Εξαρχείων, για πρώτη φορά. Πέρασε από τον (αγαπημένο του) Ολυμπιακό, καθώς επίσης και τον Παναιγιάλειο, τον Πανελευσινιακό και τον Βύζαντα, μέχρι το ’69 που σταμάτησε τη μπάλα.

Από τον ΠΑΣ, πέρασε σε δύο φάσεις: το 1973-74 (ανέβηκε στην Α΄) και το 1979-80, ενώ η τελευταία ομάδα που προπόνησε, ήταν ο Ολυμπιακός, το 2004.

Ο Αλέφαντος δεν ήταν εύκολος τύπος. Το 1986 καταδικάστηκε σε 40 μέρες φυλακή επειδή χειροδίκησε κατά του Λάκη Πετρόπουλου, στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης. Δεν ήταν η πρώτη ή η τελευταία φορά που απασχολούσε τη δικαιοσύνη με τη συμπεριφορά του. Προκαλούσε συχνά εντάσεις, κυκλοφορούσε χειμώνα-καλοκαίρι με το κοντομάνικο στα ματς, ήταν γλαφυρότατος, με μνημειώδεις χαρακτηρισμούς και διάθεση να εξηγήσει το σύστημα με ό,τι ήταν διαθέσιμο. Συχνά, με τις μπύρες και τους μεζέδες, σε καφενείο. 

Τα Παιδιά από την Πάτρα τον έκαναν τραγούδι, το 1983 και παρέμεινε αγαπητός μέχρι τέλους, γιατί ήταν φυσιογνωμία και τα «εξηγούσε ωραία»...

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back