ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πάσχα με σκουπίδια; «Δεν αρκούν οι συσκέψεις»

Εικόνα του άρθρου Πάσχα με σκουπίδια; «Δεν αρκούν οι συσκέψεις»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/03/2024, 11:42
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την εκτίμηση ότι τις μέρες του Πάσχα η πόλη των Ιωαννίνων κινδυνεύει να μείνει χωρίς αποκομιδή απορριμμάτων καταθέτει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων.

Και αυτό επειδή στις 14 Απριλίου σταματάνε οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου και, σύμφωνα με τον Σύλλογο, δεν έχει προχωρήσει ακόμη η διαδικασία για την πρόσληψη συμβασιούχων προκειμένου να μην υπάρξουν κενά. «Η προκήρυξη όχι μόνο δεν υπάρχει αλλά είναι άγνωστο πότε θα δημοσιευτεί με τη διοίκηση του Δήμου να γνωρίζει το θέμα εδώ και δέκα μέρες και να ‘σφυρίζει αδιάφορα’» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο Σύλλογος προσθέτει δε ότι τα πράγματα θα είναι χειρότερα στον οδοκαθαρισμό, με τον κίνδυνο να σταματήσει «γιατί εκεί δεν προβλέπονται καν προσλήψεις συμβασιούχων συναδέλφων με 8μηνες συμβάσεις. Το ελάχιστο και γερασμένο προσωπικό του οδοκαθαρισμού αδυνατεί να καθαρίσει το σύνολο της πόλης ούτως ή άλλως. Η πρακτική της μετακίνησης συναδέλφων από άλλες γειτονιές της πόλης στο κέντρο για την κίνηση του Πάσχα, μπορεί να εξυπηρετεί τους επιχειρηματίες του εμπορικού και ιστορικού κέντρου αλλά αφήνει χωρίς οδοκαθαρισμό τις λαϊκές συνοικίες και τα χωριά του λεκανοπεδίου».

Ο Σύλλογος αναφέρει επίσης ότι ο Δήμος Ιωαννιτών πρέπει να κάνει ενέργειες για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και όχι συσκέψεις. «Είναι λογικό σε αυτές τις συσκέψεις αντί να απασχολεί τον αντιδήμαρχο η υποστελεχωμένη υπηρεσία, να τον απασχολεί ‘πώς θα πάνε οι εκλογές του σωματείου’ όπως χαρακτηριστικά είπε» επισημαίνει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back