ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΠΑΣΟΚ στην Ήπειρο: Αυτόνομη κάθοδος, αναζήτηση επικεφαλής

Εικόνα του άρθρου ΠΑΣΟΚ στην Ήπειρο: Αυτόνομη κάθοδος, αναζήτηση επικεφαλής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/07/2023, 17:06
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πριν από μια εβδομάδα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος είπε: «Έχουμε και τα πρόσωπα και τις παρατάξεις, όπως και στα δύσκολα χρόνια, ώστε να στηριχτούμε στις δυνάμεις μας στις περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους της χώρας…».

Στην Περιφέρεια Ηπείρου, το ΠΑΣΟΚ όντως έχει πρόσωπα, αλλά προς το παρόν δεν έχει το πρόσωπο που μπορεί να ηγηθεί ενός ψηφοδελτίου. Ο Δήμος Ιωαννιτών, δε, ένας από τους μεγάλους Δήμους της χώρας, μένει εκτός… προτεραιοτήτων, από τη στιγμή που στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν κατανεμηθεί σε δύο παρατάξεις.

Οπότε δεν αποτέλεσε καμία έκπληξη η πρόταση του Κώστα Σκανδαλίδη για αυτόνομη κάθοδο του ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές εκλογές, την οποία άκουσαν τα μέλη των επιτροπών εκλογικού αγώνα της Ηπείρου και τα στελέχη σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα ξενοδοχείου στα Γιάννενα.

Σε γενικές γραμμές, οι παρευρισκόμενοι στη σύσκεψη συμφώνησαν με την πρόταση του Σκανδαλίδη. Το ΠΑΣΟΚ, στην Ήπειρο, προσανατολίζεται λοιπόν σε συγκρότηση ενός περιφερειακού ψηφοδελτίου. Μόνο που δεν έχει επικεφαλής ακόμα…

Και εδώ τα πράγματα περιπλέκονται και δυσκολεύουν, καθώς ο χρόνος πιέζει.

Στην Περιφέρεια Ηπείρου, η παράταξη που υπάρχει και η οποία πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, είχε έρθει τέταρτη στις εκλογές του 2019, με επικεφαλής τον Δημήτρη Δημητρίου, υποψήφιο βουλευτή Ιωαννίνων στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, η περιφερειακή παράταξη του ΠΑΣΟΚ είχε πληγεί πολύ με τη... μετακίνηση προσώπων του χώρου στην παράταξη του Αλέκου Καχριμάνη. Αρκετά από τα πρόσωπα αυτά, φαίνεται ότι θα συνεχίσουν την πορεία τους μαζί με τον κ. Καχριμάνη. 

Κατά τη σύσκεψη, ακούστηκαν φωνές, κυρίως από τη Θεσπρωτία, αλλά και κάποιες από τα Γιάννενα, για συνεργασία με την παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου» του Σπύρου Ριζόπουλου. Υπήρξαν όμως αντιδράσεις στο ενδεχόμενο μιας τέτοιας συνεργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back