Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΠΑΣΟΚ: «Να ξαναγίνει πολιτικός πρωταγωνιστής»

Εικόνα του άρθρου ΠΑΣΟΚ: «Να ξαναγίνει πολιτικός πρωταγωνιστής»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/10/2022, 17:19
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

To ΠΑΣΟΚ θέλει να καταφέρει στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων ό,τι δεν κατάφερε στις προηγούμενες εθνικές εκλογές: Να βγάλει βουλευτή. Εννοείται ότι σε κεντρικό επίπεδο, η επιδίωξή του είναι να αυξήσει τα ποσοστά του και να αποδείξει ότι μια υπολογίσιμη δύναμη και ότι θα ξαναγίνει «πολιτικός πρωταγωνιστής» . Όσον αφορά τα ψηφοδέλτια, ο βασικός κορμός του θα ανακοινωθεί εντός του Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Σπυρόπουλο.

Ο κ. Σπυρόπουλος (με καταγωγή από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας) ήταν ο κεντρικός ομιλητής που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων σήμερα το πρωί σε αίθουσα του ξενοδοχείου Grand Serai, με 400 μέλη και φίλους του κόμματος να δίνουν το παρών. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν «Ενεργειακή κρίση -Πολιτικές για την προστασία της κοινωνίας».


Στην πολιτική του τοποθέτηση, ανέφερε ότι «το ΠΑΣΟΚ θα είναι η μεγάλη ευχάριστη έκπληξη στις επόμενες εκλογές» και έκανε αναφορά στα της οργάνωσης του κόμματος. Σε αυτό το σημείο ευχαρίστησε τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων Βασίλη Γαρδίκο και κυρίως τον Βαγγέλη Αργύρη, επικεφαλής της επιτροπής συγκρότησης ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ.

Στην ομιλία του άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική που έχει ακολουθήσει και που κάθε άλλο παρά συνέβαλε στην αντιμετώπιση της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης. Επεσήμανε δε ότι «ήμασταν οι πρώτοι που μιλήσαμε για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα, για αύξηση του κατώτατου μισθού…».

Για την ενεργειακή κρίση, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ προειδοποιούσε πως αυτή δεν θα είναι ένα πρόσκαιρο φαινόμενο, όπως υποστήριζε η κυβέρνηση πριν από έναν χρόνο. «Δεν ήταν ένα φαινόμενο που ξεκίνησε από τον πόλεμο. Με τον πόλεμο επιδεινώθηκε πολύ…» είπε και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για τις επιλογές του. «Έκανε τη χώρα ευάλωτη και εξαρτώμενη από το φυσικό αέριο. Μας πήγε από τον λιγνίτη στο φυσικό αέριο βάζοντας μας στο επίκεντρο της κρίσης, χωρίς να αυξηθούν τα ποσοστά παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ» τόνισε.


Τον κ. Σπυρόπουλο προλόγισε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων κ. Γαρδίκος ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσφατο άνοιγμα γραφείων του ΠΑΣΟΚ. «Το γεγονός ότι ο ήλιος επέστρεψε στο κέντρο της πόλης, είναι μια μεγάλη χαρά» τόνισε. Στάθηκε ιδιαίτερα στην οικονομική αυτοδυναμία του όλου εγχειρήματος και στην αυτοοργάνωση.

«Έχουμε αποφασίσει να δώσουμε τη μάχη στην κοινωνία, σε κάθε χωριό, σε κάθε σπίτι, ώστε η πολιτική πρόταση του ΠΑΣΟΚ να φτάσει παντού… Έχουμε αποφασίσει να φτιάξουμε κι άλλες τοπικές οργανώσεις, συντονιστικές επιτροπές και –γιατί όχι;- πυρήνες σε κάθε χωριό» ανέφερε ο κ. Γαρδίκος, προσθέτοντας ότι «ο αγώνας θα γίνει πόρτα-πόρτα». Ο κ. Γαρδίκος έκανε γνωστό ότι η επόμενη πολιτική εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων θα έχει αντικείμενο την έμφυλη βία.

Στην εκδήλωση, για το θέμα της ενεργειακής κρίσης, μίλησε ο αναπληρωτής καθηγητής Ενεργειακής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής και Διαχείρισης στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τομεάρχης Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας.


Το παρών, στην εκδήλωση, έδωσαν πολλά γνωστά πρόσωπα. Εκτός από τον επικεφαλής της επιτροπής συγκρότησης ψηφοδελτίων Βαγγέλη Αργύρη, παρόντες ήταν ο πρώην βουλευτής Μιχάλης Κασσής, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» Θωμάς Μπέγκας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο πρώην πρύτανης Γιώργος Καψάλης, αντιδήμαρχοι πρώην (π.χ. Θανάσης Μανταλόβας) και νυν (Γιώργος Αρλέτος, Φώτης Βάββας), δημοτικοί σύμβουλοι Ιωαννίνων από τις παρατάξεις του κ. Ελισάφ και του κ. Μπέγκα κ.ά.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back